• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
Ergani halkı, kepenk kapattırmaya tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Sabahın erken saatlerinde  köylerden Ergani’ye gelen köylü vatandaşlar PKK’nin bugün Abdullah Öcalan’ın yakalanma günü olmasından  dolayı kepenklerin kapattırıldığını bilmiyorlardı. Köylüler uzun süre bekledikten sonra, dükkanlar açılmayınca, mağdur bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayamadan köylerine geri döndüler.

 

Dükkanını açamayan vatandaşlardan Ayvaz Y. Bizim bölgemiz maddi olarak zaten geri kalmış bir bölgedir. Bir de zorla ve tehtidle kepenk kapattırarak esnafın kazandığı 15, 20 liraya göz dikiyorlar. Bundan çok rahatsızız ve kepenk kapatma eylemlerinin biran önce son bulmasını istiyoruz.” dedi.

 

Öte yandan Ergani’deki bir çok esnafın her şeye rağmen dükkanlarını kapatmadığı,bazı esnafların da kepenklerini kapattıkları halde, dükkanlarının önünde nöbet beklediği görüldü.

 

Kepenk kapattırmaya tepkili olan esnaflardan Mehmet G. Özgür irademize ipotek koymak istiyorlar. Her fırsatta esnafa zarar veriyorlar. Kimi olaylarda esnafın camlarını kırıp dükkanlarını kundaklıyorlar. Bir gün, 2 gün değil bunlar yıllardan beridir mazlum halka bu haksızlığı reva görüyorlar. Neymiş efendim 15 Şubat Apo’nun yakalanma günüymüş. Bize ne?  Zaten biz onu kendimize önder, lider olarak görmüyoruz. Bıktık artık bunlardan, biz kepenklerimizi kapatmıyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdi. (M.Veysi Tosun İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir