• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
`Belediyecilik insanlara hizmet etmektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl teşkilatı, Kültür Mahallesinde ilk seçim Bürosunu yoğun bir katılımla açtı. Açılış programı Kur’an-ı Kerim tilaveti başladı.

HÜDA PAR Kültür Mahallesi seçim bürosu açışlında konuşan İl Başkanı Hamdullah Tasalı, davalarının sevgi, hizmet ve muhabbet davası olduğunu söyledi.

"Bu dava sevgi hizmet ve muhabbet davasıdır"
Tasalı, "Bu dava adalet davasıdır. Bu dava hakkaniyet davasıdır. Bu dava hürriyet ve özgürlük davasıdır. Bu dava hukuk davasıdır. Bu dava sevgi, hizmet ve muhabbet davasıdır. Bu dava yardımlaşma ve dayanışma davasıdır.  Dolayısıyla 30 Martta sizlere hizmet edecek bir ehliyetli birini seçeceksiniz. Bu seçeceğiniz başkanımız size efendilik taslamayacak, size büyüklük taslamayacak. Zira siz ona çok ağır bir emanet yüklüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"Üniversite öğrencilerine yardım edeceğiz"
HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan adayı Mehmet Şenlik ise, yaptığı konuşmasında seçilmeleri durumunda yapacakları hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
"İnsanların bozulduğu yer üniversite ortamıdır. Gençlerimizin o ortamda kirlenmemesi için, kirli işlere bulaşmaması için evlenmesi gerekiyor" diyen Şenlik, "Onlara da yardım edeceğiz. Evlenenlerin kiralarını biz vereceğiz. Allah’ın izniyle biz başa geldiğimizde bunları gerçekleştireceğiz. Çünkü evlilik çok önemli bir hadisedir. Tek kelimeyle mutluluktur. Birileri mutlu diğerleri mutsuz ise o topluluk mutlu değildir. Mutsuz olanlar mutlu olanları yine rahatsız edecekler. Biz sürekli anlatıyoruz, Bu millet bir vücudun azaları gibidir. Bu vesileyle biz toplumda açılan bu tip yaraları erkenden ıslah etmek için müdahale edeceğiz." dedi.

"Yoksul ve muhtaçlar için aş evleri kuracağız"
Yoksul ve muhtaçlar için aş evleri kuracaklarını belirten Şenlik, "Doğrudur. Az önce Suriyeli bir kardeşimiz geldi yardım istedi. Efendim bir şeyimiz yok. Paramız var ancak Suriye parası olduğu için geçmiyor. Burada Türk bankaları bile o paraları almıyor. Zavallı adamcağız; parası var geçmiyor. Olmasın böyle para. Allah yardım etsin kendilerine. Allah onları o sıkıntıdan kurtarsın. Bizlere de onlara yardım etme şuuru bilinci nasip etsin. Böyle ailelere yardım etmemiz gerekiyor. Yoksul ailelere, gerekirse evleri yıkık dökük olan ailelerimize onarım imkânı tanıyacağız. Onarmaları için yardım edeceğiz. Gerekirse biz onaracağız. Bunun için söz veriyoruz. Cebimizden yapmıyoruz. Bunu Belediyenin imkânlarıyla yapacağız. Belediyenin bu tip işler yapması için imkân sağlanıyor, fon veriliyor. Biz o fonları kullanarak bunu gerçekleştireceğiz İnşallah." Diye konuştu.

"Belediyecilik kesinlikle ağalık efendilik değildir"
Belediyeciliğin hizmet olduğunu ifade eden Şenlik, sözlerini şöyle tamamladı: "Belediyecilik kesinlikle ağalık efendilik değildir.  Emir, ferman makamı hiç değildir. Belediyecilik, insanlara hizmet götürmektir. İnsanlara hizmet etmektir. İnsanları doğru ve adil bir şekilde yönetmektir. İnşallah biz geldiğimiz gün bunu göstereceğiz. O zaman bunu ispatlamaya çalışacağız İnşallah. Rabbim nasip ederse o günler gelecektir ve bizler de o zaman size bu imkânları tanımak için bütün gücümüzü kullanacağız inşallah. Allah yardımcımız olsun.”

Program, Bölgenin tanınmış Âlimlerinden Mollan Sahap Korkutata’nın yaptığı duayla son buldu. 

(Enis Ağırbaş, Musab Girişen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir