• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya'da 100 doğalgazlı otobüs hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 100 adet yeni doğalgazlı otobüs gerçekleştirilen bir programla hizmete başladı.

 

Mevlana Kültür Merkezi yanındaki alanda bulundurulan otobüsler, yapılan törenin ardından seferlerine başladı.

 

Törende bir konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Pazartesi gününden itibaren şehrimizin sokakları adeta yeniden bahar gelmeden çiçek açmış olacak. Rengârenk çiçekli ve desenli bu otobüsler şehri bahar havasına çevirecek.

 

Otobüsler yüzde yüz düşük tabanlı engelsiz yani engelli kardeşlerimizin binmesine uygun, klimalı tam donanımlı konforlu bir özelliği sahip. Şehrimiz bu otobüslerle bu yönüyle ilk defa tanışıyor. Tamamı doğalgazlı çevreci otobüsler.” dedi.

 

Alınan yeni 100 otobüse yaklaşık olarak 70 trilyon ödendiğini ifade eden Akyürek, "Son 10 yılda aldığımız tüm otobüsleri hesaba katarsak, sadece otobüsler için harcadığımız miktar 150 trilyonu buluyor. Yani her yıl sadece otobüs için 15 trilyon masraf yapmış oluyoruz.

 

Yaptığımız ihalenin içinde aynı zamanda doğalgaz dolum tesisleri yani dolum istasyonları da faaliyete geçmiş oluyor.” şeklinde konuşurken, yeni otobüslerin Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

 

Akyürek’in konuşmasından sonra protokol üyeleri tarafından kesilen kurdelenin ardından otobüsler hizmete başladı.   (İlyas Yavuz, İsmail Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir