• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
Kepenk kapatmalar rant kapısı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK/BDP’nin bölge halkının ekonomik yapısına vurduğu en büyük darbelerden biri de her fırsatta bazı bahanelerle kapattırdığı kepenkler.

Son olarak 15 Şubat’ta Abdullah Öcalan’ın yakalanma yıldönümünü bahane ederek kepenkleri kapattırmaya çalışan PKK/BDP’lilere karşı sert tepki gösteren küçük esnaf yaşanan olaylara karşı adeta isyan ettiler.

“Belli ki bunlar birbirlerinin değirmenlerine su taşıyor”
“Kendilerin PKK/BDP’ye yakın bildiğimiz ve her fırsatta onların yanında durmaktan geri durmayan, her biri marketler zinciri sahipleri olan insanlar bu kapatma eylemlerinde kepenklerini indirmiyor, adeta para kesiyorlar” diyerek yaşananlara adeta isyan eden ismini vermek istemeyen bir esnaf, yaşanan bu olayların altında tamamen bir rant vardır. Bizler burada dükkânlarımızı kapatıyoruz. Alışveriş yapacak olan esnaf mecburen bu büyük marketlere kayıyor. Gidin bakın oralara. Adım atacak yer yok. Adeta para kesiyorlar. Belli ki bunlar birbirlerinin değirmenlerine su taşıyor.” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir başka vatandaş ise, ben yıllardır esnafım. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Kimse kendisini kandırmasın. Bizleri de kandırmasın. Bizler kepenk kapattığımızda, her fırsatta bizlere Welatparizlik (vatanseverlik) dersi veren ensesi kalınlar büyük mağazaları açık bir şekilde adeta para basıyorlar. Bunu görmeyecek kadar kör değiliz.” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Hatırlanacağı üzere son olarak “Yüksekova esnafı kan ağlıyor” haberiyle bölge esnafının içine düştüğü durum gözler önüne serilmiş, kepenk kapatma olaylarından esnafın ne kadar olumsuz etkilendiği bariz bir şekilde gözler önüne serilmişti.  

(İlyas Tunç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir