• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Umrecilerin dönüş üzüntüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İnzar Hac ve Umre Organizasyonu öncülüğünde düzenlenen programla kutsal mekanları ziyaret eden umre yolcuları, umre boyunca yaşadıkları manevi duygulardan ve yaşadıkları güzelliklerden bahsederken, Beytullah’tan ayrılışın hüznünü yaşamaktan kendilerini alamadılar.

 

Umre ziyaretinde yaşadıkları anları özlemle anlatan umreciler, gençlere hac ibadeti ve umrelerini yapmaları için erken hareket etmeleri tavsiyesinde bulundular.

 

Umre ziyaretinin oldukça güzel geçtiğini belirten Pembe Gönül, “Oraları bırakıp gelmek özellikle Ravza'dan ayrılmak insana zor geliyor. İçimiz paramparça oluyor. İnşallah Allah herkese nasip eder. Geride kalan tüm arkadaşlarıma umre ibadetini yapmayı tavsiye ediyorum.” dedi.

 

Kutsal mekanları ziyaret etmeleri için gençlere tavsiyelerde bulunan Murat Akgönül, “İlk defa umreye gittim. Orada yoğun bir manevi atmosfere girdik. Peygamberimizin yaşadığı olayları ve bu olayların geçtiği yerleri gördük. Onun ayak bastığı yerleri gezmeye çalıştık. Kâbe’nin içi tadilatta olduğu için biraz sıkıntı yaşadık ama başka bir sıkıntı yaşamadık.” ifadelerini kullandı.

 

“Umrede her mekân ve ibadetin ayrı bir heyecanı var”
Musap Köçer ise, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Umreye ilk defa gittim. Heyecanım Kâbe'ye gitmeden önce başladı. İnzar grubunun düzenlemiş olduğu organizasyonla ikinci defa umreye gittim. Bu sebeple alıştım. Heyecanımızda katlanarak artıyor. Umrede her mekân ve ibadetin ayrı bir heyecanı var. Bu ziyaretleri ifade etmekte dil aciz kalıyor. Oraları görmek lazım. Allah hepimize tekrar tekrar gitmeyi nasip etsin.” diyerek yaşadığı heyecanı dile getirdi.

 

Umreye giden Muhammed Akgönül ise, 3 umre yaptığını ve yaptığı ibadetten çok haz aldığını ifade ederek, “Gerçekten çok güzeldi. Bol bol zemzem suyu içtim. Makam-ı İbrahim’e el sürdüm. Tekrar gitmek isterim. Arkadaşlarıma ve herkese tavsiye ediyorum.” dedi.
 

 

“Peygamber efendimizin baktığı dağlara bakmak bizde heyecan yaptı”
İlk defa umreye gittiğini söyleyen Musap Köçer de, heyecanının daha umreye gitmeden başladığını ve sabırsızlandığını söyledi. Köçer, “İnzar grubuna teşekkür ediyorum. Çünkü birçok ekibin uğramadığı yerlere bile bizi götürdüler. Böylelikle çok daha anlamlı bir umre yapma imkanımız oldu. Peygamber efendimizin baktığı dağlara bakmak bizde heyecan yaptı. Özellikle gençlerimizin kutsal mekânları ziyaret etmelerini istiyoruz.” tavsiyesinde bulundu.
 

 

“Gençlerimizin bu ibadeti yapmalarını tavsiye ediyorum”
Yaptıkları umre ibadeti sonrası yaşadıkları duyguların tarif edilemeyeceğini belirten, Faruk Köçer ise, Allah’ın emrettiği Kabe’ye gitmiş olmalarının verdiği hazzı ve güzelliği yaşamış olmalarının mutluluğunun içinde olduklarını ifade etti.  Köçer, “Programımız ve yaşadıklarımız çok güzeldi. Ama buraya geldiğimizde büyük üzüntü yaşadık. Ayrılmış olmanın verdiği bir hüzün bu. Özellikle gençlerimizin bu ibadeti yapmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.
 

 

Siyer sınavını kazanarak umreye gitme imkanı bulduğunu ifade eden Pembe Gönül ise, “Orayı bırakıp gelmek özellikle ravzadan ayrılmak insana zor geliyor. İnsanın içini paramparça ediyor. Geride kalan bütün arkadaşlarımıza da tavsiye ediyoruz. Organizasyon çok güzeldi.” dedi.  (Ömer Yasin Ergin, H. Yakup Moğolgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir