• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...
`Bu saldırıları yapanlar insani değerlere düşmandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hak ve Özgürlükler Platformu yaptığı yazılı açıklamayla, Batman Şefkat Eli Derneğine, PKK/BDP’li bir grup tarafından molotoflu ve ses bombalı saldırı düzenlenmesini kınadı.

Hak ve Özgürlükler Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Kan ve Barut kokusundan, insanların mağduriyeti üzerinden ve zulümden beslenen PKK/BDP çetelerinin dün akşam yine bu halkın çocuklarının eliyle Batman’da İslami hizmetlerde bulunan, aynı zaman da Platformumuzun üyesi de olan Şefkat Eli Derneği ne taşlı molotoflu saldırıda bulundular. Saldırıda binanın alt katındaki dairenin camları kırıldı.” denildi.

Dün Diyarbakır`da 13 yaşlarındaki 2 çocuğa bomba yaptırılırken ellerinde patladığı ve bu çocukların ağır şekilde yaralandıkları ifade edilen açıklamada, “Bu bombalarla ya bu şekilde çocuklarımız parçalatılıyor ya da bu çocukların eliyle evlerimiz yakılıyor, halkımıza İslami ve insani hizmet veren kurumlarımız yakılyor tahrip ediliyor, insanlarımız öldürülüyor.” ifadelerine yer verildi.

Bu zihniyete sahip olanların insan ve insani değerlere düşman olduklarına dikkat çekilen açıklamada, “Bu zihniyete sahip olanların insan ve insani değerlere düşman oldukları ortada iken, halkımız, çocuklarını ne zamana kadar bunlara yıkım malzemesi olarak teslim etmeye devam edecek. Anne ve babaların bu olanları görerek çocuklarını bunların elinden kurtarmalarını istiyoruz.” şeklinde çağrıda bulunuldu.

Açıklamanın sonunda, “Hak ve Özgürlükler Platformu olarak saldırıya maruz kalan halkımıza geçmiş olsun diyor. Kurumlarımıza ve insanlarımıza karşı yapılan bu saldırıları ve saldırganları lanetliyoruz.” denildi.  

(Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir