• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
Diyarbakır esnafından BDP`ye sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK/BDP’lilerin bazı günleri bahane ederek sürekli esnafa kepenk kapatmaları konusunda tehditler savurduğunu ifade eden Diyarbakır esnafı PKK/BDP’ye sert tepki gösterdi.

Sürekli bazı günler bahane edilerek kepenklerin kapattırıldığını ifade eden Diyarbakır esnafı bu sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

“BDP sürekli Kürt halkına eziyet çektiriyor”
BDP’nin sürekli Kürt halkına eziyet çektirdiğini ifade eden İbrahim Bakışkan, “BDP bazı şeyleri bahane edip insanlara zarar vermekten başka bir şey yapmıyor. Kendileri mesela devlet maaşı aldıkları için kendi maaşlarından hiçbir şekilde kısmıyorlar ama bize gelince diyorlar dükkânları kapatın. Biz buna itiraz ettiğimiz zaman da bizi tehdit ediyorlar. Bu Müslümanlara ve esnaflara gerçekten bir eziyet, bir işkencedir. Bunlara acilen bir çözüm bulunması gerekiyor. Eskiden korkudan dolayı onların tehditlerinden korkup kepenklerini kapatan çoktu. Ama şimdi Allah’a hamdolsun tüm Müslümanların birliğiyle bunlar bozuldu. İnsanlar taviz vermezlerse Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz.” dedi.

“BDP bizim zararımızı karşılayacak mı?”
Sürekli kendilerini kepenk kapatma konusunda tehdit eden BDP’nin zararlarını karşılamadığını ifade eden Muhammed Çiçekdağ, “Bunu yaparak milletin gözünü korkutmaya çalışıyorlar. Bunu yaparak ne amaçlıyorlar? Bunu yaptıklarında esnafın zararını karşılıyorlar mı? Hayır karşılamıyorlar. Kendi bildiklerini yapıyorlar. Kepenklerinizi kapatın, Kapatmasanız malınıza zarar veririz diyorlar. O yüzden insanlarımız biraz geriye çekiliyor. Ben kapatmadım çünkü kimse gelip de benim zararımı karşılamaz ben neden kapatayım ki. Ben ekmek parası için buradayım, benim bir günlük dükkânımı kapatmamla ne kadar zarar edeceğimi onlar nerden bilsinler ki.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

“BDP kendi menfaati için milletin kepenklerini kapattırıyor”
BDP’nin kendi menfaati için milletin kepenklerini kapattırdığını ifade eden Hüseyin Yılmaz, “Ben hiç dükkânımın kepenklerini kapatmadım bu saatten sonrada kapatmam. Biz kimsesin zoruyla yönlendirilecek insanlar değiliz, sadece kendi ekmeğimizin peşindeyiz. Kendi işimizle uğraşıp eve ekmek parası götürme derdindeyiz. BDP Kürt kardeşliğinden bahsediyor ama gerçekte öyle değil. Öyle olsaydı kendi kardeşlerinin ekmeklerine mani olmazlardı. Herkesin evde bekleyen çoluk çocuğu var bunu düşünmeyip hareket ediyorlar. Hep kendi menfaatleri için bunları yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

“BDP’liler, halka kepenklerini kapatma konusunda tehditler savuruyor”
BDP’lilerin sürekli halkı tehdit ettiğini söyleyen Ali Ferhat Duran, “Halk ekmek parasını kazanmak için çabalıyor, sabah erkenden kalkıp işe gidiyor sırf eve 5 kuruş para götürmek için. Ama BDP tarafından gelen bazı kişiler, esnafa kepenklerini indirmeleri konusunda tehditler savuruyor. Kimse çalışmasın mı eve ekmek götürmesin mi BDP bunu mu istiyor bu saçmalık değil de nedir. Bunlar ne yapmaya çalışıyor. Halk 2 ateş arasında kalmış ne yapacağını bilemez bir durumda. Halktan kardeşlikten bahsediyorlar ama sürekli kendi halklarına zarar veriyorlar bu mu kardeşlik bu mu demokrasi soruyorum onlara. Yeter artık bıktık bunlardan bizler artık huzur istiyoruz, barış istiyoruz, dinimizi hakkıyla yaşamak istiyoruz bunlar bizim de hakkımızdır kimsenin engel olmaya hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.  

(Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir