• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
"Kentsel dönüşüm fizibilite çalışması yapılmadan yürütülüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin (İMO) 13. Olağan Genel Kurulu başladı. Kurulun açılışında konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, hiçbir fizibilite çalışması yapılmadan yürütülen kentsel dönüşüm politikalarını eleştirdiklerini ve gündeme taşıdıklarını ifade etti.

 

Genel kurulun yarınki bölümünde gerçekleştirilecek seçimlerde İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu ile Genel Merkez Delegeleri belirlenecek.

 

Prof. Dr. Adem Doğangün’ün Divan Başkanlığında gerçekleştirilen Genel Kurul’un açılışında konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, “Yeni dönemde görevde kalmamız durumunda, İnşaat Mühendisliği mesleğinin nitelik kaybına uğratılmasına yol açan uygulamaların karşısında, mesleki yeterliliği esas alan yeni bir mühendislik yasasının hazırlanması için çalışacağız.” dedi.

 

“İdeolojik saplantılara kapılmadık, misyonumuzun dışına çıkmadık”
Geride bırakılan dönemde önem verdikleri konuların başında, kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı ilgili akademik odalarla birlikte ortak bir tavır oluşturulmasının yer aldığını belirten Akyıldız, “Geçmiş dönemde bir taraftan kentimizin ve verimli ovamızın kaçak yapılaşmanın pençesinden kurtulması için mücadele verirken, diğer taraftan da kentsel dönüşüm çalışmalarındaki yanlışlıkları dile getirdik. Mesleğimizin doğruları ışığında, mühendislik ortak paydasında, meslektaşlarımızın, mesleğimizin, kentlerimizin ve ülkemizin menfaatlerini korumak adına önemli çalışmalara imza attık. Taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle ideolojik saplantılara kapılmadan, gerçek misyonumuzun dışına çıkmadık.” şeklinde konuştu.

 

“Bursa’nın Özel Kentsel Dönüşüm Yasası’na sahip olması gerektiğini ifade ettik”
Hiçbir fizibilite çalışması yapılmadan yürütülen kentsel dönüşüm politikalarını da eleştirdiklerini ve gündeme taşıdıklarını ifade eden Akyıldız, “Özellikle Bursa merkez ve ilçeleri ile civar illerde TOKİ marifetiyle üretilen konutların sektörümüz açısından doğurduğu problemler tarafımızdan defalarca gündeme getirildi. Bursa’nın merkezinde adeta bir ucube gibi yükselen Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili hem yazılı hem görsel basında endişelerimizi sürekli olarak dile getirdik. Bursa’nın Özel Kentsel Dönüşüm Yasası’na sahip olması gerektiğinin altını defalarca çizdik, bu noktada, hazırlanan  "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" odamızın üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan oldu. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren yasa tasarıları hakkında, oda olarak gerekli gördüğümüz düzeltmeleri ve uyarılarımızı yaparak, değerlendirmelerimizi ilgili makamlara sunduk.” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir