• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Batman'da BDP yürüyüşünde olaylar çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesini bahane ederek yürüyüş düzenleyen BDP’liler ile polisler arasında olaylar çıktı.

 

BDP İl Teşkilatı önünde saat 13.30’da aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel ve BDP Batman Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir’in de bulunduğu kitle, Sanat Sokağı’na doğru yürüyüş yaptı. Yürüyüşte yaklaşık 50 kişilik bir grubun polislere taş atmasıyla olay çıktı.

 

BDP’lilerin polislere taş atmasıyla çıkan olayda TOMA’ların da devreye girmesiyle gerginlik yaşandı.

 

Gaz bombası eve düştü
Daha sonra polisler ve BDP’liler arasında çıkan olayda BDP’lilerin taş attığı polisler, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

 

Polislerin attığı bir gaz bombası bir evin içine düşerken evde aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Polislerin attığı gazdan dolayı çok kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

Uzun süren olayların ardından polislerinde sert müdahalesiyle kitle, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

 

Yaşanan olayların bitmesiyle olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, polislerden olayla ilgili bilgi aldı. Olayların çıkış nedenini basına anlatan Okan, “Normal bir yürüyüştü bu. Güvenli bir şekilde yürüyüş yapıyorlardı. Kitlenin öndeki bir grup, polislere taş ile saldırdı. Bir anda saldırı başlayınca polis normal olarak görevini yaptı. Bizler yürüyüş esnasında hiç müdahale etmedik. Devlet memuru görevini yapar.” dedi.

 

Olayların ardından açıklama yapan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, yaşanan duruma tepki gösterdi.

 

Kaldırım taşlarının yerinden söküldüğü ve çöp kutularının devrildiği olaylar, devam ediyor.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir