• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Cizre ve Silopi'de  PKK yandaşları gerginlik çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK –   Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçesinde  PKK/BDP yandaşları ile polisler arasında çatışmalar çıktı.

 

Cizre’de esnaf zorla kepenk kapattıran PKK/BDP yandaşları yaptıkları yürüyüşün ardından polislere ve çevreye gelişi güzel saldırdı.  Cizre’de 3 gün önce başlayan olaylar bu gün de devam etti.

 

Cudi Mahallesi Mezbaha Sokak Sağlık Ocağı mevkiinde toplanan kalabalık, sokaktan Nusaybin Caddesi’ne çıktı. Nusaybin Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen kalabalık Dörtyol Kavşağı’na daha sonra İdil Caddesi’ne geçti. İdil Caddesi üzerinde eski Karayolu Bölge Şefliği’ne kadar giden kalabalık, oradan BDP İlçe binasına geçti. Polis kontrolünde BDP binasına kadar yürüyüş yapan kalabalık grup bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapıldığı sırada yüzleri maskeli grup Cudi Mahallesi Mezbaha Sokak’tan Nusaybin Caddesi’ne eylem için çıkmak istedi.
Yüzleri maskeli PKK’lılar, polislere molotof bombası, el yapımı patlayıcı ve taşlarla sadırdı. Polisler de eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.
Olaylar sırasında evlerin damlarına gizlenen bazı PKK’lıların buralardan taş ve molotof attıkları görüldü

 

İdil Caddesi, Nusaybin Caddesi, Dörtyol Kavşağı ve otogar bölgesinde olaylar devam ediyor.

 

Silopi’de 15 Şubat gerginliği
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Öcalan’ın Türkiye’ye teslim edilişinin yıl dönümü nedeniyle olaylar çıktı.
 

Silopi’de aralarında Şırnak milletvekili Selma Irmak’ın da  bulunduğu grup BDP ilçe binası önünden hükümet konağına yürüdü.
 

Yürüyüş  yapanlar arasında bulunan 50 kişilik bir grup kaymakamlık binasına ve zırhlı araçlara molotof, ses bombası ve havai fişekle saldırdı. Polisin biber gazları ile karşılık vermesiyle çatışma yaşandı.
 

Olaylar sırasında molotof attığı görülen ve bir kişi alevler arasında kaldı. Yanan şahıs kalabalığın arasına alınarak söndürüldü.
 

İpek Yolunda yoğunlaşan olayların devam ettiği belirtildi.  (Abit Dündar/Muhammed Müldür-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir