• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Konya`da Şehadet ve Şahitlik programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - HEDA-DER (Halk Eğitim Dayanışma ve Araştırma Derneği) tarafından Mevlana Kültür Merkezinde Şehadet ayı münasebetiyle Şehadet ve şahitlik programı düzenlendi. Sunuculuğunu Abdurrahman Akcan’ın yaptığı program Mevlut Şahin’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 Programda konuşan HEDA-DER Yönetim Kurulu Üyesi Ersoy Kağnıcıoğlu, “Allah`a hamdolsun bugün Afgan ve Çeçen dağlarında ya da büyük sahranın kum deryasında, Filistin’de ve Şam’ın beton blokları arasında onların anlamadıkları; anlayamadıkları fedakârlık ve cefakârlık hikâyeleri kulakları çınlatmaktadır.

 Ümmetin yiğit evlatlarının çağdaş müstekbirlerin ve onların yerli tetikçilerinin bilimsel; rasyonel; entelektüel hokkabazlıklarını ellerinin tersiyle iterek hayatlarının baharında; sonbaharında canlarından geçerek haykırdıkları gerçekliğin bütün insanlık âlemince duyulması ve çağrılarının İslam toplumunda yankı bulması için bu sese ses vermek boynumuzun bir borcudur.” dedi.

 Kağnıcıoğlu’nun konuşmasından sonra Şehidlerle ilgili sinevizyon gösterimi gerçekleşirken katılımcıların gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. Sinevizyonda görüntüleri çıkan şehidlerin isimleri tek tek anons edilirken tüm katılımcılar bir ağızdan burada diye haykırdı.

 Daha sonra sahneye davet edilen ilahi sanatçısı Erdoğan Akın, Marmara Gemisi’nde katledilen yakın arkadaşı Cengiz Akyüz için yazdığı besteyi ve şehidler üzerine yazdığı besteleri seslendirdi.

 İlahi dinletisinin ardından Konuşmasını yapmak üzere Mehmet Şahin kürsüye davet edildi. Şahin, şehid ve şehadet kavramlarını açıkladıktan sonra sürekli beraber olduğu Şehid Metin Yüksel, Selami Yurdan ve şehid olan diğer dava arkadaşlarının hayatlarından ve fedakârlıklarından bahsetti.

 Şahin’in konuşmasından sonra kendisine verilen plaketin ardında program sona erdi.  (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir