• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Bitlis valisi yeni atanan öğretmenlerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis'e yeni atanan farklı branşlardaki 202 öğretmenle bir araya geldi. Bitlis Öğretmenevinde öğretmenler için düzenlenen kahvaltıda konuşan Vali Yurdakul, Bitlis'in yakın ve uzak coğrafyayı aydınlatan, medeniyet tarihi ve ruh kökü bulunan kadim bir kent olduğunu söyledi.

 

Açıklamasının devamında, bu şehirde sadece çocuklara hizmet verip onları geliştirmek değil, kendimizi de geliştirme imkanı bulacağız diyen Yurdakul, “Buraya gelerek halka hizmet eden ve etmek isteyen herkesle tanışıp kucaklaşıyoruz.

 

Bugün de sizlerle buluşma imkanına kavuştuk. Biz buradaki vatandaşlara ve çocuklara daha iyi hizmet sunmanın çabası içindeyiz. Bu şehirde Milli Eğitim Müdürümüz M. Emin Korkmaz ile bütün okullarımızı dolaşıyoruz. Okullarımızın ihtiyaçlarını yerinde görüyoruz. Bazı ihtiyaçları ise öğretmenlerimiz hiyerarşik sınırlar içinde bize iletiyor.

 

Ayrıca Bitlis çok özel bir coğrafyadır. Buradaki ışık şahsiyetlerin işaret ettiği ve odaklandığı noktalar dikkatinizi çekecek. Bu nedenle hepiniz çok şanslısınız. Burada görev yapmayı ben kendim için altın fırsat olarak görüyorum.” dedi.

 

Öğretmenlerin nitelikli olduğunu ancak bu çağdaş ortamda bunu daha da artırmak istediklerini ifade eden Yurdakul, Türkiye'yi 21. yüzyıla öğretmenlerin hazırlayacağını belirtti.

 

Bitlis halkının, veli ve öğrencilerin eğitime çok fazla ilgi gösterdiğini aktaran Yurdakul, “Bitlis okumayı seven ve okumayla özdeşleşen bir kenttir. Mahrumiyetin olduğu yerlerde yapılan hizmetler daha anlamlı ve değerlidir.

 

‘Bitlis Okuyor’ projesi, Türkiye'nin en iyi projesi seçildi. Proje kapsamında önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önderliğinde İstanbul'da bir gala gecesi düzenleyeceğiz. Bitlis'in projesini bütün kamuoyu, yerel ve ulusal medya ile paylaşacağız. Bu bölgede geçmişte bazı kötü uygulamalar oldu. Ancak şimdi ildeki bütün teşkilatlar olarak Bitlis halkının, çocukların ve gençliğin emrindeyiz. Bu kadar güzellikler içinde geri dönüşler alacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuşarak yeni göreve başlayacak öğretmenlere başarılar diledi.    (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir