• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Batman'ın sorunları ve seçim konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Yayın hayatına yeni başlayan Batman TV’de Batmanlı gazeteciler Batman’ın tanıtımı, şehrin sorunlarını ve seçim gündemini değerlendirdi.

 

Batman TV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gün’ün moderatörlüğündeki “Farklı Bakış’ programına İLKHA ve Doğruhaber Gazetesi Batman temsilcisi Veysi Demir, Batman GAP Gazetsi sahibi Mansur Obut ve Batman Demokrat Gazetesi yazı İşleri Müdürü Recep Okuyucu katıldı. İki saat süren programa izleyiciler yoğun ilgi gösterdi.

 

İki bölüm halinde yapılan programın ilk bölümünde Batman’ın tanıtımı, Batmanlılık bilincinin oluşturulması ve şehrin sorunları masaya yatırıldı. Batman’ın ulusal basının da etkisiyle yanlış tanıtıldığı ve Batı illerinde yanlış bir algı oluştulduğuna dikkat çekilen programda, Batman’ın doğru tanıtılması için kurumların, basının ve farklı kesimlerin biraraya gelerek bu sorunu çözmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

 

Programda Batman’da olan çevre kirliliği, temizlik konusu, trafik ve ulaşım sorunlarına dikkat çekilerek, çözüm önerileri sunuldu.

 

Seçim sukunet ve huzur içerisinde geçmeli

Programın ikinci bölümünde Batman’daki seçim atmosferi masaya yatırılarak, partilerin çalışmaları konuşuldu. Genel olarak Batman’da seçimin ilk kez seçime girecek olan HÜDA PAR, AK Parti ve BDP arasında geçeceği dile getirilen programda, Ak Parti ve BDP’de parti içi sorunlar yaşanmasına rağmen HÜDA PAR’da bu durumun olmadığı ve sahada en aktif çalışan parti olduğu kaydedildi.

 

Seçime girecek partilerin seçmenin iradesine saygı göstermesi ve baskının olmaması gerektiğine vurgu yapılan programda, çözüm sürecine uygun hareket edilerek seçimin sukunet ve huzur içerisinde geçmesi için herkesin çaba göstermesi gerektiği ifade edildi.

 

Adayların seçmenin karşısına fikir ve projeleri ile çıkması ve partilerin birbirlerine tahammül etmesi gerektiği ve süreci bozacak, sabote edecek açıklama ve eylemlerden uzak durulması konusunda görüş birliği sağlandı.

 

Batman TV Yönetim Kurulu Başkanı ve programın moderatörü Metin Gün’de, önümüzdeki günlerde seçime girecek adayları birlikte bir programda ağırlamak istedikleri belirterek, adaylarla görüştüklerini ve mutabakat sağlandığında bunu yapacaklarını söyledi.

 

Yeni açılan televizyonlarında benzeri programlara devam edeceklerini belirten Gün, Batman ve bölge gündemini önümüzdeki günlerde dolu programlarla yapmaya devam edeceklerini ifade etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir