• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
Diyarbakır halkı kepenk kapatmalardan muzdarip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 15 Şubat Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıldönümünde PKK`nin, esnafı yine kepenk kapatmaya zorlamasına esnaftan tepki geldi. PKK/BDP’nin esnafı kepenk kapatmaya zorlamasına tepki gösteren Amed halkı, tehditlere aldırış etmeden sabahın erken saatlerinde işyerlerini açtı.

 Konu ile ilgili olarak kendileriyle konuştuğumuz esnaflardan Mehmet G. esnaf olarak yaşanan bu olaylardan en fazla mağduriyet yaşayan kesimler olduğunu ifade etti. Mehmet G, “Bölge esnafının durumunu en iyi bizler biliyoruz. Daha dün basına yansımıştı. Yüksekova’da esnaf kepenk kapatmanın bedelini çok ağır ödüyor. Neredeyse birçok esnaf iflasla karşı karşıya geldi. Birçoğu kurulan korku çemberinin dışına çıkabilmek için işyerlerini evlerini satıp doğup büyüdüğü şehri terk etmek durumunda kalıyor. Bu kafayla hareket edenler bu bölgenin hayrına hizmet etmiş olmazlar. Bizim de artık buna dur dememiz gerekiyor.” dedi.

 Konu ile ilgili konuşan bir diğer esnaf Abdulsamet A. İse, esnafın siyasi oyunlara kurban edilmesinin doğru olmadığını ifade ederek, “Birileri bu bölgede hâkim benim mesajını vermek için biz esnafları piyon olarak kullanmak istiyor. Esnaf üzerinden bir mesaj vermeye çalışıyor. Hiç kimsenin toplumun temel dinamiği olan esnafı kendi kirli emellerine alet etmeye hakkı yoktur. Esnaf odalarının, meslek örgütlerinin buna tepki göstermesi ve haksızlık karşısında seslerinin daha gür çıkmasını bekliyoruz.” dedi.   (İlyas Tunç - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir