• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2434.685
  • ...
Tarsus`ta kışın ortasında yağmur duası-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Türkiye’nin buğday üretiminin yaklaşık yüzde 10`unun karşılandığı Çukurova Bölgesi’nde kuraklık tehlikesi nedeniyle çiftçiler peş peşe yağmur duasına çıkmaya başladı. 

Mersin’in Tarsus ilçesinde de Şubat ayının ortasına  gelinmesine rağmen yağmurların az yağması ve yetersiz kalmasından dolayı kuraklıktan endişelenen Tarsuslu çiftçiler, ilçe müftülüğüne yağmur duası yapılması yönünde müracaatta bulundu. 

Ulu Caminde kılınan ikindi namazının ardından, yapılan yağmur duasına katılım yoğun oldu. Camii içersinde yer kalmayınca bazı vatandaşlar avluda duaya eşlik etti. 

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye çıkan İlçe Müftü Vekili Mikayil Tayşan’ın okuduğu dualara, vatandaşlar “amin” diyerek karşılık verdi. 

Yapılan duadan sonra Şubat ayının ortasına gelinmesine karşın hala yağmur yağmadığını ve bu nedenle kuraklık yaşandığını belirten Tayşan, biran önce yağmurun yağması ve ürünlerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla yağmur duasına çıktıklarını ve dualarının kabul olması temennisinde bulunduklarını belirtti. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir