• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Biçer-Döver operatörleri dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Çınar Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre operatör belgesi olmayan biçer-döver sahipleri artık bu araçları kullanamayacaklar. 

Açıklamada, Çınar İlçe Tarım ve hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, arazilerde sıkı denetimler yapacağı ve cezai işlemlerin uygulanacağı vurgulanarak, biçer-döver sahiplerinin mağdur olamamaları için bu belgeyi çıkarmaları gerektiği belirtildi. 

Ağır cezai yaptırımların uygulanacağı denetimlerde, para cezası ile beraber biçer –döver  araçları da  bağlanabilecek. 

Operatör Belgesi çıkarabilmek için, 18 yaşını doldurmuş ve en az ilkokul mezunu olma şartı aranıyor. Başvuruda bulunan  biçer-döver kullanıcıları,  Çınar Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünün açacağı 13 günlük eğitime tabi tutulduktan sonra, yapılacak uygulamalı mülakat sınavında başarı gösterenlere, Biçer-Döver Operatör Belgesi verilecek. 

Çınar Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilk etapta 30 kişiye kurs vermeyi planlıyor. Talebin artması halinde ek kurslar açılacak. Kursiyerlere,  hocalar tarafından verilecek 13 günlük eğitimin ardından, 2 gün içinde mülakat ve sınav yapılacak. 

Biçer-döver operatör belgesi almak isteyenlerin, en geç 17 şubat pazartesi günü mesai bitimine kadar, kimlik fotokopisi ile beraber en az ilkokul diplomasıyla birlikte dilekçe ile   Çınar Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

(Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir