• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Yanmaya dayanıklı batarya geliştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Taşınabilir cihazlar, elektrikli araçlar ve uçaklarda kullanılan bataryalar yangın konusunda en riskli bileşenler olarak kabul ediliyor. North Caroline Üniversitesi’nin bir buluşu ise bu riski en alt seviyeye indirecek cinsten.

 

North Caroline Üniversitesi araştırmacıları, gemilerin alt kısmına deniz canlılarının yapışmasını önleyen deneyler yaparken, sürpriz bir sonuca ulaştı.

 

Araştırmacılar, florid polimer maddesinin, Li-Ion bataryaların yüksek ısı sonucunda yangın çıkmasına neden olan elektrolit sıvısının yerini alabileceğini keşfetti. PFPE olarak adlandırılan bileşen daha önce bu konuda yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılan bileşenlerden çok daha iyi sonuçlar verebiliyor. PFPE hali hazırda endüstriyel makinelerde parçaların yağlanması için kullanılıyor.

 

Keşif şu anda ticari hayata geçmeye hazır değil. Araştırmacılar daha iyi bir iletken özelliği kazanması ve şarj döngüsünün artırılması için farklı çalışmalar da yapıyor. Böylece PFPE bileşenine sahip Li-Ion bataryalar farklı cihaz ve araçlarda kullanılabilecek. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir