• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
İl Afet Müdürlüğü'nden deprem ve yangın tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, olası yangın ve depremlere hazır olduğunu gösterdiler.

 

Yapılan tatbikatta sembolik olarak sanayi bölgesinde bir yangın ihbarı alındı.  Çıkan yangına müdahale etmek üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kurtarma ekibi hemen olay yerine müdahalede bulunup yangını söndürdü.

 

Olay yerinde yangın dumanından zehirlenip bilinç kaybı yaşayan vatandaş, yangın mahallinden uzaklaştırılarak kalp ve solunum yollarına gerekli müdahale yapıld. Ayrıca depremde enkaz altında kalan bir vatandaşın ekiplerce kurtarılması ve müdahele şekli uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

 

Yapılan tatbikatla ilgili bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Çetin Kolcuoğlu, amaçlarının olası bir deprem ve yangın anında halkın can ve mal güvenliğini sağlamak ve olası kayıpları en aza indirmek olduğunu söyledi.

 

Kolcuoğlu,”Ekibimizin, almış olduğu eğitimleri tatbikatlarla pekiştirerek görevimizi en iyi şekilde yapmak bu doğrultuda vatandaşlarımızın güvenini kazanmaktır.” diye konuştu.

 

Kolcuoğlu son olarak, bölgemizin deprem bölgesinde olduğunu bu nedenle her daim ekibiyle olası durumda hazır olduğunu sözlerine ekledi. (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir