• DOLAR 32.505
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2482.539
  • ...
Müşteri kaybına uğrayan halk otobüsçülerine iyileştirme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, metro hatlarındaki genişlemeye bağlı olarak müşteri kaybına uğrayan özel halk otobüsçülerinin gelirlerini artırmak için çözüm üretmeye hazır olduklarını bildirdi.

 

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası’nın 9 Şubat’ta yapılan kongresinde başkanlığa seçilen Sadi Eren ve yönetim kurulu üyeleri, ilk ziyaretini Başkan Altepe’ye yaptı. Merinos’taki Gönül Dostları Sofrası başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede, sektörün yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yolları tartışıldı.

 

“Dayatmayı kabul etmeyiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, metro hatlarının genişlemesi ve ara arterlere modern ulaşım araçlarının konulmasıyla birlikte müşteri kaybına uğrayan özel halk otobüsçülerinin gelirlerini artırabileceklerini söyledi.

 

Daha önce gerçekleşen olaylarda özel halk otobüsü esnafının kendilerine karşı dayatmada bulunduğunu, belirledikleri doğrularla işi çıkmaza sürüklediğini belirten Başkan Altepe, gelinen noktada belediyesiz bir çözümün olmayacağının görüldüğünü kaydetti.  

 

Gelişmiş birçok ülkenin ulaşımda demiryolu alt yapısıyla öne çıktığını, Bursa’nın da bu eksiğini gidermek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, “100-150 yıl önce başlanması gereken işlere bu dönemde başladık. Metro hatlarının yoğunlaşması, tramvay ve ara arter seferleriyle birlikte beklenen modernizasyonu gerçekleştiremeyen özel halk otobüslerinin gittiği noktalarda ister istemez müşteri kaybı yaşandı. Esnafımız, gerek ulaşım master planının bir sonucu olarak, gerekse kendilerinin neden olduğu hatalar nedeniyle gelir kaybına uğradı.” dedi.

 

“Yeni ekmek yolları ararız”

Konuşmasında Bursa’nın nimetleri bol bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, 3 milyon kişinin bu şehirden ekmek yediğini hatırlatarak, herkesin kazanmasından yana olduklarını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak kimsenin mağdur olmasını istemediklerini kaydeden Başkan Altepe, 5 yılda 25-30 yıllık hizmetlerin yapıldığı bu dönemde tam memnuniyetten yana olduklarını ifade etti.

 

 Özel halk otobüsçülerinin yaşadığı sıkıntıların kökten giderilmesini, esnafın eskisinden daha iyi gelirlere ulaşmasını istediklerini söyleyen Başkan Altepe, “Bugün alacağımız bir kararla milyonlarca TL’lik artı değer oluşturabiliriz. Ama bu dayatmayla, ‘Ben yaparım, belirlediğim hatlarda seferlerime devam ederim’ demekle olmaz. Siyasi irade biziz, ne istenecekse bizden istenir. İnat etmekten vazgeçilir, Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte bu şehrin menfaatleri doğrultusunda hareket edilirse, yeni ekmek yolları ararız. Hedef para kazanmaksa mağduriyet ortadan kalkar. Şehrin ulaşım planı da aksamamış olur” diye konuştu.

 

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Eren ise, bundan sonra kurum olarak Büyükşehir Belediyesi’yle ortak hareket edeceklerini söyledi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir