• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2420.797
  • ...
Şehid Hasan el-Benna piyeste canlandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Ergani’ye bağlı Sallıca (Tahya) köyünde bulanan Nebi Zülküf Medresesi 13 Şubat Perşembe günü saat 19.00’da şehitler ayı münasebetiyle düzenlediği programda sergilenen piyeste, Hasan el-Benna’nın hayatı canlandırıldı. Civar köylerin  sakinlerinin de  de yoğun katıldığı Şehadet programında duygulu anlar yaşandı.

Medresede talim gören talebelerden İsmail Kurt’un Kur’an okumasıyla başlayan  program, Ahmet Karaduman’ın  Şehitler ayı münasebetiyle Hasan el-Benna’nın hayatından kesitler aktarmasıyla devam etti.

Karaduman konuşmasında,  “ Hasan el-Benna’nın kurduğu İhvan-ı Müslimin cemaati, bugün dünyanın 86 ülkesinde İslami faaliyet yürütmektedir. O cemaati kurduğu zaman 20 yaşlarında bir gençti. Onu hiçbir zaman ve mekân İslam’ı anlatmaktan alı koymadı. İmam Nevevi’yi günde sadece 2 saat yatıran dava derdi, 48 yaşına kadar Hasan el-Benna’yı sabahlara kadar yatırmadı. El-Benna günde 20 kahvehaneye girip sohbet yapıyordu. Biz gençler de  O’nu örnek alarak, okuduğumuz okullarda, kaldığımız köylerde, onun gibi bir teşkilat içerisinde olmalıyız. Küfür en son çareyi onu şehit etmekte arıyor ve onu şehit ediyorlar ama, geride bugün binlerce El Benna ve Mursiler vardır.”dedi.

Programda, Aksa İlahi Gurubu ilahiler seslendirdiği sırada katılımcıların  duygulu anlar yaşadı.

Son konuşmayı yapan Abdullah Karaduman gençlere ilim ilgili nasihatlerde bulundu.

Mücahit Ulu’nun yaptığı kapanış duasıyla program son buldu. 

(Veysi Tosun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir