• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...

BURSA- Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) yeni Yönetim Kurulu, üst düzey yargı mensuplarına ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Üst düzey yargı mensuplarına ziyarette bulunan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, hukukun üstünlüğüne inandıklarını  söyleyerek, Hz.Ömer’in ‘Adalet Mülkün Temelidir’ sözünü hatırlattı.

 

BUSİAD Başkanı Baylan ile birlikte Başkan Yardımcıları Tuncer Hatunoğlu ve Halit Cem Çakır, Sayman Ali İhsan Türkmen, üyeler Neşe Yıldırım, Erdal Elbay ve Genel Koordinatör Basri Tüfekçioğlu’ndan oluşan heyet, Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Erkan Pınar, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Arslan ve Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz’ü makamlarında ziyaret ederek önümüzdeki dönem ortaklık yapılabilecek proje ve faaliyetler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

 

Türkiye’de her dönem ve her koşulda hukukun üstünlüğüne sonuna kadar inandıklarını, güçlü Türkiye’nin ancak bu şekilde tesis edilebileceğini belirten BUSİAD Başkanı Baylan, Hazreti Ömer’in ‘Adalet Mülkün Temelidir’ sözünden hiçbir zaman ayrılmamak gerektiğinin altını çizdi. Baylan, Türkiye ekonomisinin geleceği ve doğrudan yabancı yatırımlar açısından da hukuk devleti olmanın önemine dikkat çekti.

 

Yargı mensupları da ziyaretlerde, BUSİAD üyelerinin Bursa ekonomisine yaptığı büyük katkıdan övgüyle söz ederken, yeni Yönetim Kurulu’na görevinde başarılar diledi. (Zeki Aras-İLKHA)