• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
İspanya`da Müslümanların oranı yüzde 3`e ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İspanya’da Müslümanların nüfusu her geçen gün artıyor.

Yeni açıklanan istatistiklere göre ülkedeki Müslümanların sayısı ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturuyor.

Ülkedeki Müslümanların sayısı 1 milyon 732 bin 191 olarak açıklandı. Müslüman nüfusun yüzde 50’si Fas kökenli, yüzde 30’u İspanyol, yüzde 20’si ise diğer milliyetlerden oluşuyor.

İspanya Müslüman Topluluklar Birliği’nden verilen bilgilere göre Müslümanlar ekseriyetle Endülüs, Madrid, Valencia ve Katolonya bölgelerinde yaşıyor. Kanarya Adaları ise Müslüman nüfusun en az olduğu bölge...

Ülkede Müslümanlara ait Müslümanlara ait 1279 dernek bulunuyor. Ülkedeki Müslümanların yaşadığı en büyük sorun ise mezarlık ve cami yetersizliği olarak gösteriliyor.

MÜSLÜMAN ÇOCUKLAR GAMBİYA’DAKİ MEDRESELERE GİDİYOR
Bu arada Katalonya’da yaşayan Müslümanlar, çocuklarını Kur’an-ı Kerim ve dini ilimleri öğrenmeleri için Gambiya’ya gönderiyor.

Yaşları 7 ila 17 arasında değişen çocuklar 6 ay ve 5 sene arasında değişen sürelerde Gambiya`nın medreseleriyle ünlü Banjul ve Serekunda şehirlerinde bulunan altı ayrı medresede eğitim görüyor.

Katolonya`daki Müslüman ailelerin çocuklarını Gambiya`ya göndermesindeki en önemli sebep İspanya`da İslami ilimler noktasında eğitim verecek okulların yokluğu…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir