• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bu gün hayvan öldüren yarın insanı da öldürür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKAR - HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) adına yayınlanan basın bildirisinde Eskişehir’de, evinde beslediği kediyi vahşi bir şekilde öldüren şahıs sert bir dille kınandı. Yaşanan vahşet sonrası mahkeme tarafından da verilen karara sert tepki gösteren HAYTAP, 16 Şubat Pazar günü Diyarbakır Ofis semti Sanat Sokağında yapılacak olan protestoya tüm duyarlı halkı davet etti.

 

Bu fiili işleyen insanın ancak bir cani olabileceği ifade edilen açıklamada, hayvanın bağırsaklarının dışarıda, evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyreden ve videoya da alan şahsın bu tavrının mahkeme tarafından kabahat olarak kabul edilip şahsa ceza verilmemesi kınandı.

 

“Hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdır”
Bildiride, “Evet, bir katil nasıl serbest kalır? Çünkü hayvana işkence vahşet maalesef, tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi basit eylemlerle aynı çizgide değerlendirilmiş ve "kabahat" olarak görülmüştür. Dolayısı ile hâkim veya savcı vicdanen istese de hayvanlara işkence uygulayanlara ceza verememektedir. Oysa hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdır. Bütün katillerin ve toplum düşmanlarının mazisinde hayvanlara yapılan işkence vardır. Caniler katiller öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Bu gerçekler ışığında TBMM'den somut bir talebimiz var. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın.” talebinde bulunuldu.

 

Bu gün bir hayvanı öldüren kişinin, yarın bir insanı da öldürebileceği ifade edilen bildiride, “bir canlıyı işkence yaparak öldüren KATİLLERİ aramızda serbestçe dolaşırken görmek istemiyoruz.” denildi.    (İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir