• DOLAR 32.55
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2433.28
  • ...
Muş'ta öğretmenlere 'uyum semineri' verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Muş’a ataması yapılan öğretmenlere ‘Uyum Eğitim Semineri’ verilmeye başlandı. 13-15 Şubat tarihleri arasında merkez Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Vali Vedat Büyükersoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı katıldı.

 

İl merkezinde görev yapan 138 öğretmene yönelik seminerin ilk gün öğleden sonra oturumunda açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 10 Şubat’ta  Muşa  337 öğretmenin atamasının yapıldığını, bu öğretmenlerin 138'inin il merkezinde, diğer geri kalan öğretmenlerin ise ilçe merkezlerine atandıklarını söyledi.

 

Uyum eğitim seminerinde öğretmenlere İl-ilçe milli eğitim müdürlüklerinin kurumsal yapısı, çevreye uyum, kurum ziyaretleri, okul ziyaretleri ve çevre ziyaretleri ile ilgili konuların anlatılacağını belirten Tatlı, eğitim seminerinin 3 gün süreceğini söyledi.

 

"Türkiye’nin en güvenilir ve huzurlu ilindesiniz”

Daha sonra öğretmenlere hitap eden Vali Büyükersoy, Muş’un Türkiye’nin en güvenilir ve huzurlu ili olduğunu belirterek yeni gelen öğretmenlere "ailenize müjde verin'' dedi.

 

“Biz millet olarak öğretmenleri hep sevdik, sevmeye devam edeceğiz''

Büyükersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz millet olarak öğretmenleri hep sevdik, sevmeye devam edeceğiz. Sizler çok kutsal, çok saygın bir mesleğe adım attınız. Hepinize başarılar dilerken, adım atmış olduğunuz meslekte başarılı olmanızı, öğrencilere faydalı olmanızı temenni ediyorum.

 

Etrafınızda zaman zaman çok güzel eserler görürsünüz. Bu eserlerin bir kısmı şarkı, türkü, şiir, bir mimarın yaptığı köprü ve benzeri eserler olabilir. Çok güzel eserlerdir bunlar ve toplum onlarla iftihar eder. Sizler ise canlı, sizin gibi öğretmen olmak, hakim, savcı, mimar olmak için hayata adımını atmış olan ilköğretimden ortaöğretime o gençlere şekil verecek, yön verecek mimarlarsınız, ressamlarsınız, sanatkarlarsınız. Sizin sanatınız çok daha kıymetli. Eğer bir öğretmen, sınıfa çalışmadan gelirse, öğrenciye öğreteceği bilgiyi kendisi bir önceki gün kontrol etmeden tekrar bir hafızasını canlandırmadan gelirse herhalde sınıfta faydalı olamaz.''

 

"Öğrenciler sizden çok şeyler bekliyor''

öğretmenlere teslim edilmiş olan öğrencileri  en değerli varlık olarak tanımlayan Büyükersoy, "Dünyada başarısızlıklar değil, başarılar alkışlanır. Başarılı bir fert olmak psikolojik sağlığı yerinde bir fert olmakla da çok bağlantılıdır. Öğrenciler sizden çok şeyler bekliyor. Eğitimin öğretmen, öğrenci ve veli olmaksızın başarıya ulaşması da çok zor. Onun için öğrencilerinizi seveceksiniz. Özellikle bireysel ilişkilerinizde güleryüz, tatlı dil ve iyi muameleyi eksik etmeyeceksiniz. Hepimiz şu anda ders vereceğiniz sıralardan geçtik. Öğrencilerimizin fizik, kimya, matematik ya da ilköğretime yeni başlayan minik ellerin kalem tutması, yazı yazması şüphesiz çok önemli. Ama onların bu ülkenin sahip olduğu güzel değerleri de öğrenmesi, benimsemesi çok önemli. Çok güvenilir bir şehirdesiniz. Türkiye’nin en huzurlu, en güvenirli ilinde hizmet edeceksiniz. Burası Muş. Annelerinize babanıza yakınlarınıza bu müjdeyi verebilirsiniz.'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Büyükesoy'un konuşmasının ardından seminer öğretmenlere çeşitli konularda verilen bilgilerle devam etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir