• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Battal köyü sakinleri sıkıntılı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP –  Şehitkamil’e bağlı Battal köyü sakinleri yetkililerin köylerine ilgi göstermediğini ifade ettiler. Kent merkezinde 25 kilometre uzakta olan köylerinin yollarının bozuk olduğunu ve köylerindeki tarihi yapıların yıkılmak üzere olduğunu söylediler.

 

Tarihi İpek Yolunun köyün ortasından geçtiğini ifade eden köy sakinleri, yolun işlek olmasına rağmen bakımsız olduğunu söyledi.

 

Köy sakinlerinden Şaban Mutlu köylerinin eski Nizip yolu üzerinde olduğunu köyün ortasından geçen yolun tehlike saçtığını söyledi.  Mutlu,“Yol hem dar ve bozuk diğer köylerin yolları bizim köyün yollarından daha geniş ve temiz yollara sahipler.” dedi.  Mutlu, “Battal Köyü Şehitkâmil belediyesine ait bir mahalledir. Köyümüzde çok sayıda tarihi evler yıkılmaya yüz tutmuş vaziyettedirler. Bizler bu tarihi evlere sahip çıkılıp yıkılmasına karşı önlem alınmasını bir an önce yetkililerden bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Köyde 25 yıldan beri berberlik yapan Mehmet Baygeldi ise, “Her gün çok sayıda araçların geçmesinden dolayı yollar çok bozuk ve dar. Yollar artık yol olmaktan ziyade patika yola dönüşmüştür. Bir an evvel buna çözüm bulunması için yetkililerden önlem almalarını istiyoruz” dedi.

 

Battal köyüne birkaç kilometre uzakta bulunan Arıl Mahallesi’nin kanalizasyon sularının içme sularına karıştığını dile getiren Mehmet Baygeldi hastalıklarla da başlarının dertte olduğunu vurgulayarak bir an önce tedbir alınmasını istedi.

(Mustafa Subaşı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir