• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Ve... Ayrılık vakti geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEDİNE - İnzar Hac ve Umre Organizasyonu`nun Umre programı yoğun ve tatlı bir koşuşturmadan sonra sona eriyor. Çok yoğun bir programla gerçekleşen umreye katılan mu`temirler, buradan ayrılmanın burukluğunu yaşarken, dolu dolu geçirdikleri günler için de ayrıca mutluydular.

CUMA NAMAZI SONRASI ELVEDA

Mescid-i Nebevi`de kılınan cuma namazından sonra Peygamber Sevdalıları, Beni Sa`d Sakifesi`ni ziyaret etti. Hz.Ebu Bekir`e biat edilen yer olarak bilinen bu bahçede son konuşmalar yapıldı. Burada yapılan açıklamalardan sonra helallik dilendi. Rehber hoca Mehmet Şah Duyu`nun organizasyonla ilgili kısa helallik açıklamalarından sonra Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdullah Aslan, bu önemli ibadetin hayatlarında ciddi değişiklikler yapmış olması gerektiğini, aksi takdirde bir faydasının olamayacağını anlattı. Aslan, "Geldiğimiz gibi geri dönmemeliyiz, buradaki bütün ibadetlerin manaları vardır ve hepsi de birer sözdür. İnşallah bundan sonraki yaşamımızda verdiğimiz sözler çerçevesinde hareket ederiz" şeklinde konuştu. Helallikten sonra bütün kafile katılanları salavatlar eşliğinde kucaklaştı.

RESULULLAH`A MERHABA

Buradaki programın ardından umre kafilesi son kez Kubbetul Hadra`nın karşısına geçerek Resulullah`a salat ve selam getirdi. Rehber hoca Abdurrahman Yıldız`ın `merhaba` kasidesinden sonra Diyarbakır kafilesi havaalanına gitmek üzere otobüslere bindi. Bugün Türkiye saatiyle 22:30`da Diyarbakır Havaalanı`nda olması beklenen Müslümanlar, kalanlar tarafından dualarla uğurlandı.

İSTANBU KAFİLESİ YARIN YOLA ÇIKIYOR

Mukaddes topraklardaki programları yarın bitecek olan İstanbul kafilesi de inşaalah yarın yola çıkıyor. Yarın çıkacak İstanbul kafilesinin de 15.02.2014 saat 20:00 civarı İstanbul`da olmaları bekleniyor.

(Abdullah Bahadır / İLKHA)

 

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu`nun Umre programı, yoğun ve tatlı bir koşuşturmadan sonra sona eriyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir