• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...

İZMİR- Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2013 yılı Ocak ayında 108 milyon 347 bin dolar ihracat kayda almışken, 2014 yılının Ocak ayında yüzde 15’lik ihracat artış başarısı gösterdi.

 

Döviz kurlarındaki değişimin ihracatlarını olumlu etkilediğini belirten Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Ocak ayında 125 milyon dolara dayanan ihracatlarını önümüzdeki aylarda tekrarlayarak 2014 yılını 1.5 milyar dolar ihracat rakamıyla tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.


Egeli hazırgiyim ihracatçılarının pazar faaliyetleri hakkında bilgi veren Kızılgüneşler,“Ana ihraç pazarımız olan Avrupa Birliği ülkelerinde yürüttüğümüz Turkish Fashion Break (TFB) organizasyonları, diğer pazarlarda yürüttüğümüz ticaret heyeti ve alım heyeti organizasyonları ihracat rakamlarımızın artmasında etkili oluyor. İhracat rakamlarına baktığımızda özellikle Almanya, İspanya, Birleşik Krallık, Hollanda, İtalya, Danimarka ihracatımızdaki en büyük pazarlar olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor” diye konuştu.

 

Avrupalı ithalatçılar Uzakdoğu’dan Türkiye’ye yöneldi

Avrupalı ithalatçıların stok maliyetini azaltmak istediğini vurgulayan Kızılgüneşler; “Avrupalı alıcılar sipariş verdikten iki hafta sonra ürün teslim edebilen Türk hazır giyim ihracatçılarını, Uzakdoğulu tedarikçilere tercih ediyor. Türk hazırgiyim sektörü hızlı teslim yanında, dünyada moda akımlarına uygun ve kaliteli koleksiyonlarıyla öne çıkıyor. Sektör olarak tasarıma yaptığımız yatırımların meyvelerini topluyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı. (İLKHA)