• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
HÜDA PAR mağdur imamları dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - 28 Şubat darbe döneminde  “irtica” adı altında işinden atılan binlerce mağdur, çeşitli platformlarda haklarını ararken,  o dönemin mağdurları arasında bulunan Din görevlileri de yaşadıklarını anlatmaya devam ediyor.

Hür Dava Partisini ziyaret eden mağdur imamları, HÜD PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı ile Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik karşıladı. 28 Şubat`ın mağdur imamları yaşadıkları sorunları HÜD PAR yetkilileriyle paylaştı.

"28 Şubat sürecinde 12 imam arkadaşımla Bingöl`den sürgün edildik"
28 Şubat mağduru arkadaşlarla birlikte diğer parti yöneticilerini ziyaret ettiklerini anlatan mağdur imamlardan Zeki Dinç, "Hür Dava Partisine de kendi derdimizi yaşadığımız sıkıntılarımızı arz etmek istiyoruz. Yakın alakanızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Mağdur imam arkadaşlar adına sorunlarımızı dile getiriyorum. Biz 1997- 28 Şubat sürecinde 12 imam arkadaşımızla birlikte Bingöl`den sürgün edildik. Ben Zeki Dinç Amasya’ya bazı arkadaşlarımız Samsun’a Zonguldak’a Sivas’a ve Türkiye’nin değişik illerine sürgün edildik. Bunun üzerine mağduriyet yaşadığımız için Bölge İdari Mahkemesine dava açtık. Mahkemeden gelen karara göre, olağanüstü hal bölgesi ve mücavir illerde tavsiye kararına dair mahkeme açılamayacağına karar verilerek davamız ret edildi." ifadelerini kullandı.

"2 Müfettişin tuttuğu raporla görevime son verildi"
Sürgüne gittikleri yerlerde başka sorunlarla da karşılaştıklarını ifade den Dinç şunları söyledi: "2000 yılında sürgüne gittiğim Amasya merkez köyünde imamlık yaptığım sırada Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan gelen,  2 müfettişin tuttuğu raporla `itikadı, ibadeti, tavır ve davranışları İslam’a uygun olarak bilinen özelliğini kaybettiği` şeklinde bir tebliğle görevime son verildiğini öğrendim."

"Haklı hukuki mücadelemizde bu güne kadar hiçbir netice alamadık"
Hukuki mücadelelerinde bu güne kadar hiçbir netice alamadıklarını ifade eden İmam Dinç, "Bize gelen kararlarda ve en son Eylül 2013 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı`na gönderdiğimiz göreve dönme dilekçemize bu güne kadar olumlu veya olumsuz hiçbir netice cevap gelmedi. Ancak bu mağduriyeti yaşayan imamlar olarak bizi üzen hadise, Ankara`da birçok yetkiliyle ve özelikle Ak Parti milletvekilleri ve bakanlara sorunlarımızı iletmemize ve görüşmemize rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Şuanda Diyanet İşleri Başkanlığı`nda 28 Şubat döneminde çok basit gerekçelerle görevinden atılan 95 İmamın dosyası bekletiliyor. 13 yıldır bu mağduriyeti dile getiriyoruz. Fakat bugüne kadar ciddi manada bizim dosyalarla ilgilenen ve yardımcı olan kimse olmadı." dedi.

"Biz görevlerimize dönerek hayırlı hizmetlerde bulunmak istiyoruz"
Mağduriyetlerinin giderilmesi için HÜDA PAR yetkililerinden yardım isteyen Dinç, "13 yıldır, mağdur imamlar ve müdderis arkadaşlar olarak şunu talep ediyoruz. Biz görevlerimize dönerek hayırlı hizmetlerde bulunmak istiyoruz. Bu mağduriyetlerimizi birçok yere ilettik sizlere de iletiyoruz. Özelikle Hür Dava Partisinin göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu mağduriyetimizin kalkması için sizler den de yardım talebinde bulunuyoruz." diye konuştu.

"Hukuk ve adalet önünde herkese eşit şekilde davranılmıyor"
Mağdur imamlarının sorunlarını dinleyen HÜD PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Hür Dava partisi olarak; yaşanmış bütün mağduriyetleri gündeme getirip üzerinde hassasiyetle duracaklarını söyledi. 

28 Şubat`ın getirmiş olduğu mağduriyetlerin halen sürmesinin manidar olduğunu dile getiren Tasalı, "İsteğimiz, 28 Şubat sürecinde mağdur edilenlerin mağduriyeti giderilmesi yönündeydi. Hak ve hukukun tecelli etmesiydi. Maalesef Türkiye`de mağduriyetler ve sorunlar genelde hak ve hukuk adalet ekseninde oluyor. Sizin olayınızda da görülüyor ki, yine haksızlık ve hukuksuzluk söz konusudur. Ancak Türkiye`de uzun süredir, devam gelen bu sorunların altında ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılık söz konusudur. Hukuk ve adalet önünde herkese eşit şekilde davranılmıyor." dedi. 

"Size taltifte bulunmaları gereken yetkililer, sizi cezalandırma yoluna gitmişlerdir"
Darbelerin beraberinde birçok mağduriyete neden olduğunu belirten Tasalı, sözlerini şöyle tamamladı: "Nitekim bu ülkede birçok darbe yaşandığı gibi 28 Şubat darbesi ve buna benzer darbeler yaşanarak mağduriyetlere sebebiyet verildi. Dindar devlet memurları, askeriye içindeki dindar insanlar fişlenerek mağdur oldu. Sizin gibi arkadaşların bulundukları çevrede insanlarla güzel münasebetleri, camide ve hayatın her alanında yaptığınız hayırlı hizmetlerinizdeki samimiyetinizi biliyoruz. Sizin gibi gayretli çalışkan din görevlilerine taltifte bulunmaları gerekirken o zaman ki yetkililer, sizi cezalandırma yoluna gitmişlerdir. 

Biz Hür Dava partisi olarak; yaşanmış bütün mağduriyetleri gündeme getirip üzerinde hassasiyetle duracağız."   

(Nihat Kanat - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir