• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şahadetsiz bir dava düşünülemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi cemiyet binasında ‘Şahadet Gecesi’ düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği gecede konuşan Araştırmacı Abdulkadir Gökçen, İslam davasının şehitsiz ve şahadetsiz başarıya ulaşamayacağını belirtti.

 

Cemiyet binasında düzenlenen ‘Şahadet Gecesi’ Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Araştırmacı Abdulkadir Gökçen, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

 

“İslam davası şehitsiz olmaz”

Şehitlerin sevdasını, sevgisini kendilerine verdiği için Allah’a şükür ettiği Gökçen şöyle konuştu: “ Allah Teala bir ayetinde şöyle buyuruyor, “O’nun yolunda öldürülenlere öldüler demeyiniz. Onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız.” Şehitlik nedir biliyor musunuz? Cennet ehlinin seçkinleridirler. Müminlerin azizleridirler. Onun için bu izzet ve bu şerefe Allah, kendi yolunda öldürülenlere vermektedir.”

 

Gökçen, “İslam davasının şehitsiz olması mümkün değildir. Düşünülemez. İslam davası şehitsiz şahadetsiz başarıya ulaşması hayaldir kuruntudur. Dünya sevdasından başka bir şey değildir” diye belirtti.

 

Üsame Ortaç’ın seslendirdiği şiir duygusal anların yaşanması neden olurken Özlem Ajans ve Grup İhya sanatçılarından Yakup Kazak ve Muhammed Nur şahadet ile alakalı ezgiler seslendirdiler.

 

Daha sonra Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi tarafından düzenlenen Şeyh Said ve 47 arkadaşının idam edilmesinin karara bağlandığı mahkeme süreci tiyatro olarak canlandırıldı.

Yapılan duanın ardından program son buldu.

Geceye katılım gösteren vatandaşlar bu tür programlardan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Tiyatroyu hazırlayan Zafer Bülbül amaçlarının, görsel olarak insanlara şahadeti ve Şeyh Said’in davasını anlatmak olduğunu vurguladı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri