• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Mescid-i Nebevi etrafındaki mescidler ziyaret edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEDİNE - İnzar Hac ve Umre Organizasyonu ile Peygamber Sevdalıları`nın gerçekleştirdiği Umre Programı Medine`de gerçekleştirilen bir dizi ziyaretle devam etti. Duygulu anların yaşandığı ziyaretlerde rehber hocalardan istifade edilerek sık sık siyer anlatıldı. Bu ziyaretlerde özellikle grup içerisindeki gençlerden de istifade edilerek sohbet ve bilgilendirmelerin yapılması ziyaretlere ayrıca renk kattı.

DÖRT HALİFE`YE GİDİLDİ

Medine`de Mescid-i Nebevi`nin etrafındaki sahabelerin ev ve mescidleri ziyaret edildi. Rehber Hoca Abdurrahman Yıldız`ın rehberliğinde yapılan ziyaretler Hz.Ali (ra)`nin Mescid`iyle başladı Hz. Osman (ra)`nın evinin ziyaretiyle bitti. Hz. Ali (ra) Mescid`i önünde Hz. Ali`yi Fikri Akkılıç Hoca, Hz. Ebu Bekir (ra) Mescidi önünde Hz. Ebu Bekir`i Musab Dalga, Hz. Ömer (ra) Cami`si önünde Hz. Ömer`i Serdar Ayhan anlattı. Ziyaret edilen diğer yerler olan Mescid-ül Ğamame, Hz.Osman`nın evi ve Veda Tepeleri`nde ise rehber hoca Abdurrahman Yıldız konuştu. Tadilatta olduğu için Hz. Bilal (ra) Mescidi`ne gidilemedi ancak Hz. Osman (ra) evi önünde anlatılan onun hayatı ve çektikleri herkesi ağlattı.

HZ.BİLAL MESCİDİ MÜEZZİNİNDEN SELAMLAMA

Hz. Bilal (ra) hayatı anlatıldıktan sonra bir selamlama konuşması yapmak isteyen Hz. Bilal Mescidi Müezzini, Türkiyeli olup 30 yıldır Medine`de olduğunu ve iki yıldır Hz. Bilal Mescidi`nde müezzin olduğunu söyleyerek, hocanın Hz. Bilal ile ilgili anlattıklarının kendisini ağlattığını ve buraların her karışının bir anısının olduğunu anlattı. Kafilenin Peygamber Sevdalıları ve çoğunluk doğulu olduğunu anlayınca da `İslam güneşinin doğudan doğacağını` ifade ederek memnunuyetlerini ifade etti.

PEYGAMBER SEVDALILARINA ÖNEMLİ HEDİYE

Peygamber Sevdalılarına çok sevinen Hz. Bilal Mescidi Müezzini Mustafa Mihrali Süleyman, Peygamber Sevdalıları`na ulaştırmak üzere önemli bir hediyeyi vermek için İnzar Hac ve Umre Organizasyonu yetkililerini işyerine davet etti. Daha sonra kendisini ziyaret eden İnzar Turizm yetkililerinden Abdurrahman Yıldız, Mehmet Duyu ve H. Halil Gergin`e Peygamber Sevdalıları`na teslim edilmek üzere Kabe-i Muazzama örtüsünden bir parçayı hediye etti. (Abdullah Bahadır / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir