• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
`İlim öğrenmek herkese farzdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Abdulkadir Geylani Derneği tarafından düzenlenen törende icazetini alan Molla  Rıdvan Erol  İlke Haber Ajansı`na ilmin önemini  vurgulayarak, ilim öğrenmenin kadın ve erkek herkese farz olduğunu söyledi. 

İlmin başı diken ortası biraz tatlı sonu ise baldan daha tatlıdır

6 yıl medrese eğitimi gördükten sonra icazetini aldığını belirten Erol `` Medrese de 12 ilim gördük. bunların başında Saf , Nahiv , Mantık, Akaid, Kelam ve Beyan ilmidir. İlmin başı dikenden acı, ortası biraz tatlı, sonu içe baldan daha tatlıdır. İnsan ilk ezber yaptığı zaman beyin fazla açılmadığı için ezber yapmakta zorlanır, zorlandığı zaman ise sıkılır. Onun için deniyor ilmin başı dikenden acıdır. Biraz ilmi öğrendiği zaman tat alır. İlmin sonunda bir cümle okudukları zaman tamamını anlıyor, bu ise baldan daha tatlıdır,`` ifadelerini kullandı. 

"Zahmet olmadan rahatlık olmaz"

İlim okurken çektiği sıkıntıları anlatan Erol sözlerine şöyle devam etti;  “Biz ilme başladığımız zaman, bir kaç zeytin bir bardak çay verilirdi, çok zahmet çektik, zahmet çekmeden rahatlık olmaz. Eskiden çok zorluk yaşanıyordu. Siyasi açıdan baktığımızda Türkiye`de eskiden medreseler kapatılıyordu, eğitim göremiyorduk. İnşallah Rabbim bu gibi şeyleri bir daha göstermesin.``  

"İlim öğrenmek  her kadın ve her erkeğe farzdır"

İlim öğrenmenin  her kadın ve her erkeğe farz olduğunu belirten Erol,`` İlim Allah`ın emridir. Nasıl Peygamber hadisinde buyuruyor, ` Ya ögrenen ol, Ya öğreten, Ya dinleyen ol, Yada seven  ol, 5`cisi olma helak olursun.` bundan anlaşılıyor ki insan ya alim olacak, alim ki Resullah`ın izinden giden, Kur`an-ı Kerimi bilen (anlamını iyi bilen), onun hükmünü kendisinde uygulayan ve hem kendi hem de başkalarına anlatan, işte alim kişi o dur.`` dedi 

“Ahir zamanda çocuğun helak olmasının sebebi anne babalardır.”

Erol; `` Bu zamanda alim çok azdır. Baktığımız zaman insanımız her geçen gün cehalet çukuruna gidiyorlar. Ümmeti Muhammed her geçen gün ateş çukuruna gidiyor. Bunun için ilim okumak lazımdır. Öncelikle bacılarımız okusunlar, onların okuması çok önemlidir. Peygamber efendimiz buyuruyor, `Ahir zamanda çocuğun helak olmasının sebebi anne babalardır.` Bugün dikkat ettiğimizde anne babalar  doktor, öğretmen ol diyor ama kimse alim ol demiyor. Halbu ki mahşer gününde önce Peygamber şefaatçi olacak, sonra ilmiyle amil olan kimse şefaat edecek. Anlaşılıyor ki,  alimlerin Allah`ın katında çok fazla kıymeti vardır. Peygamber efendimiz, `Alimler Peygamberlerin varisleridir.` buyuruyor.” ifadelerini kullandı. 

“Ya Rabbi! Cahil olmaktan sana sığınırım”

Erol ``Bütün insanlara tavsiyem şudur; Kız, erkek demeden çocuklarını okutsunlar. Hiç olmazsa aile fertlerinden birini medreseye göndersinler.  Zeki olan çocuklarını Allah yolunda, Allah`ın  ilmini öğrenmek için vakfetsinler. Çünkü o insan okuyup alim olduğu zaman, kıyamet gününde ona şefaat edecek. Temennim insanlardan  odur ki, kız olsun erkek olsun Kur`an kursuna, medreselere göndersinler. Yeter ki insanımız cahil kalmasın. Hz. Musa`nın bu konuda, `Ya Rabbi ben, cahil olmaktan sana sığınırım.` duası vardır.” diye konuştu. 

“Batman’da İcazet alan 144 Alimeyi tebrik ediyorum”

Son olarak Batman`daki 144 Alimenin icazet almalarını tebrik ettiğini söyleyen Erol, "İlim tahsilinde emeği geçen  tüm Seydalardan Allah razı olsun." dedi. (Sedat Kuşulay -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir