• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
Kızılay Genel Başkanı Akar Muş`a geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a geldi. Elazığ’dan Muş’a gelen Kızılay Genel Başkanı Akar ve heyeti, Muş Valisi Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret ettiler. 

Muş’ta Afet Müdahale Sistemleri kurmayı planladıklarını kaydeden Akar, Hasköy’de mevcut olan Kızılay depoları ile tasarladıkları projeleri yerinde inceleyeceklerini söyledi. 

Devlet Denetleme Kurulu, Kızılay’ın bütün sektörlerdeki durumunu inceledi

Devlet Denetleme Kurulu’nun yaptığı denetim ve tutulan raporla ilgili de açıklamalarda bulunan Akar; “DDK, Cumhurbaşkanımızın emri altında çalışan bir kuruldur ve bir yılı aşkın bir zamandır rutin denetimlerini yapmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde denetleme kurulumuz denetlemelerini bitirmiştir raporun sonuç bölümü internet sitesinde yayınlanmıştır. Sadece mali değil Kızılay’ın bütün sektörlerdeki durumunu incelemiştir. Devlet Denetleme Kurulu’nun bazı önerileri olmuştur. Bir Kızılay Kanunu’nun çıkarılması, mali sistemlerinin adapte edilmesi, entegre edilmesi gibi hususlar, zaten bizde bunları yaklaşık birkaç yıldan beri programımıza almıştık ve tatbik safhasına koymayı bekliyoruz. Devlet Denetleme Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda bunları gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 

“Bizim o tırlarla ilgimiz yok”

Güvenlik görevlileri ve savcılar tarafından durdurulan ve arama yapılan tırların Kızılay ile ilgisinin olmadığını belirten Akar; “Bizim o tırlarla ilgilimiz olmadı, olamaz da” dedi. 

"Kızılay’ın Muş İlini yatırımları için merkez olarak seçmesi bizi son derece memnun ediyor"

Kızılay’ın yatırım yapma konusunda Muş’a ağırlık vermesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Vedat Büyükersoy ise “ Kızılay’ın Muş İlini yatırımları için merkez olarak seçmesi bizi son derece memnun ediyor. Bu, Muş için kazanımdır. Bu kazanımın devam etmesini canı gönülden istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yapılan ziyaretin ardından Kızılay Genel Başkanı Akar ve heyeti, Muş’un Hasköy ilçesinde bulunan depolarda incelemelerde bulundu. Heyet incelemelerin ardından Karayolu ile Erzurum’a hareket etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir