• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hasta bebek helikopterle sevk edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Durumu kritik olan hastalar, artık 112 uçak ve helikopter ambulanslarla rahat bir şekilde hastanelere sevk edilebiliyor. Yaşanan sevk işlemlerinden bir tanesi de solunum yetmezliği geçen 5 aylık Caner Keklik isimli bir bebek oldu.

Hastanede durumu kritik olan ve tedavisi olmayan minik Caner için hastane, Batman 112 acil servisle irtibata geçerek tedavisi yapılmak üzere sevkini istedi. 112 acil servisi de Kahramanmaraş’la irtibata geçip 112 helikopter ambulansı talebinde bulundu. 

Batman Havalimanı’na gelen 112 helikopter ambulansı, saat 08.30’da tedavisi yapılması için minik Caner’i Kahramanmaraş’a götürdü. 

Sevklerin Batman için büyük bir hizmet olduğunu söyleyen Batman 112 Acil Başhekimi Ümit Acar, özellikle sevklerde küçük çocuklar ve bebeklere karşı daha hassasiyetle davrandıklarını belirtti. Acar, “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yatan ve durumu kritik olan 5 aylık bebeğin sevk talebiyle bizler hemen hemen bir iki saat içerisinde Türkiye’deki birçok ili taradık ve Kahramanmaraş’tan olumlu yanıt aldık. 5 aylık bebeğimizi helikopter ambulanla Kahramanmaraş’taki bir özel hastaneye sevk ettik. Aldığımız bilgiye göre, hastamız sağ salim hastaneye teslim edildi.”dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir