• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Putin’den Sisi’ye Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Novo Ogaryovo devlet başkanlığı rezidansında gerçekleşen görüşmede Putin, Sisi’nin cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bağlarının güçlenmesini umduklarını belirtti.

Putin ayrıca Sisi’ye cumhurbaşkanlığı sürecinde destek olduğunu belirterek, “Sayın Savunma Bakanı’nın cumhurbaşkanlığına aday olduğunu biliyorum.

Bu Mısır halkının kaderini üstlenmek için oldukça sorumluluk gerektiren bir karar. Umarım başarılı olursunuz” dedi. İlerleyen süreçte işbirliklerinin artmasını istediğini de dile getiren Putin, “Umuyorum ki seçim sonrası prosedürlerin bitmesinin ve önümüzdeki yaz parlamento ile hükümetin kurulmasının ardından işbirliğimiz devreye girer” şeklinde konuştu.

Şubat ayı başında bir Kuveyt gazetesi tarafından cumhurbaşkanlığına aday olacağı iddia edilen ve mareşal rütbesine yükseltilen Sisi ise açıklamasında Mısır halkını korumak için gereken her şeyi yapacaklarını belirterek, “Mısır halkı güvenliğe ihtiyaç duyduğunda onları korumak için gerekeni yaparız.

Ordumuz gerçekten bir halk ordusudur. Bu yüzden ordu her şeyi yapma kapasitesine sahiptir. Birçok Mısırlı da bunu bilmektedir” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Mısırlı yetkililerden Sisi’nin aday olduğuna dair ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir