• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Mersin Üniversitesi öğrencilerimden protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-  Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Bahar Salim adlı bir öğrencinin yurt yolunda geçirdiği trafik kazası nedeni ile hayatını kaybetmesinden sonra, rektörlük binasını işgal eden 121 öğrenci hakkında açılan adli ve idari davalar  öğrenciler tarafından protesto edildi.

 

Öğrencilerden oluşan grup ellerinde "Soruşturmalar, baskılar bizi yıldıramaz" yazılı pankart ile üniversite giriş kapısına gelerek burada, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı.

 

Grup burada 19 Aralık 2013’te bazı taleplerinin kabul edilmesi için rektörlük binasını işgal eden 121 öğrenciye verilen cezaları protesto etmek amacı ile basın açıklaması düzenledi.  Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Kendal Öztürk, ikinci dönemin başında 121 öğrenci hakkında idari ve adli soruşturmanın açıldığını belirtti.

 

Öztürk, “Haklarında soruşturma başlatılan öğrencilerden 27'sine tedbir adı altında uzaklaştırma cezası verildi ve ders kayıtları engellendi. Biz öğrencilerin soruşturma süresince keyfi olarak eğitim görme hakları engelleniyor.” İfadelerini kullandı. 

 

Daha sonra oturma eylemi yapan öğrenciler, olaysız bir şekilde dağıldı.  (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir