• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Azerbaycan'dan ZMO Konya Şubesine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Ziyarette Prof. Dr. İbrahim Ceferov Azerbaycan da uygulanan Üniversite eğitimi hakkında bilgi vererek, üniversitelerinde Tarım, Tıp, Ekonomi, Eğitim gibi fakülteler olduğunu söyledi.

 

Ceferov, Azerbaycan tarımının en önemli sorunlarından birisinin arazilerin parçalı olması, diğerinin tohumculukta dışa bağımlı olunması olduğunu, bu durumun ekonomik kayıplara neden olduğunu belirtti. Ceferov, zirai mücadele konusunda da zorlanıldığını kaydetti.

 

Ziyaretten son derece mutluluk duyduğunu belirten Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çalış, İki Devlet Tek Millet olan Azerbaycan ile Türkiye'nin her alanda işbirliği yapması gerektiğini söyleyerek, Azerbaycan eğitim sisteminin araştırmaya değer bir yapısının olduğunu belirtti.

 

Çalış, Türkiye’nin özellikle tarla bitkilerinde tohumculuk açısından dışa bağımlı olmaktan kurtulduğu gibi Uluslararası Bahri Dağdaş Tarımsal Araştırma Enstitüsü gibi kuruluşlar sayesinde 55 ülkeye tohumluk tedariki yapabilecek durumda olduğunu belirtti.

 

Çalış, Konya Türkiye’nin tohumculuk üssü olup ülke tohumluk üretiminin yüzde 40-50’lerde üretimini gerçekleştirmekte olduğunun altını çizdi.   (İlyas Yavuz, İsmail Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir