• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Katil israil Saldırılarında 10 Filistinli Şehid Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - israil uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi`ndeki bombardımanlarında, biri 5 yaşında bir çocuk olmak üzere 5 kişi daha şehid edildi

Gece yarısı Gazze`nin Telâtini caddesinde füze ile vurulan bir araçta, Şifa hastanesi yoğun bakım ünitesi doktorlarından, Munter Kriva(32) ile kardeşi Mutaz (29) ve 5 yaşında yeğeni İslam Mutaz Kriva şehid edildi.

Gazze`nin orta kesimlerindeki El Bureyc mülteci kampı yakınına düzenlenen bir hava akınında da İslami Cihad`ın askeri kanadı Kudüs Tugayları üyesi 2 kişi şehid edildi

Son saldırılarla beraber Perşembe gününden bu yana israil`in Gazze Şeridi`ndeki bombardımanlarında ölenlerin sayısı, aralarında kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 15`e yükseldi. Yaralananların sayısının ise 44`ü bulduğu bildirildi.

Sabahın erken saatlerinde, Gazze ile sınır yakınlarındaki Aşdod`a atılan Grad roketleri, 3 Yahudi`nin ağır yaralanmasına neden oldu.

Filistinli kaynaklar, dün sabahtan bu yana israil`e 30 dolayında roket ve havan mermisi saldırısı düzenlendiğini belirtiyorlar.

İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyda, son saldırılardan sonra yaptığı açıklamada, "Filistinli gruplarla israil arasında Mısır`ın arabuluculuğunda sağlanan ateşkes artık bitti. Bu sonuçtan israil sorumludur. israil gerilimi tırmandırırsa, halkımızı savunmaya hazırız." ifadeleri kullanıldı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir