• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
İLKHA muhabirlerinden devlete tazminat davası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 2 Kasım 2013 tarihindeki Özcan Temel cinayeti davasında haber amaçlı olarak olay yerinde bulundukları için, haksız bir şekilde gözaltına alınan 2’si İlke Haber Ajansı muhabiri toplam 13 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararının verilmesinin ardından İlke Haber Ajansı muhabirlerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi, devlet aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açma yolunda. 

2 Kasım 2013 tarihinde HÜDA PAR gönüllülerinin seçim çalışması yaptığı bir sırada PKK/BDP`lilerin fiili saldırısını görüntülemeye çalışan İlke Haber Ajansı Batman Muhabirleri M. Fatih Akgül ve Yasir Oğuz ile toplamda 13 kişi, Özcan Temel cinayetiyle suçlanmıştı. 

Konu ile ilgili bilgi veren avukat Veysel Topkan, 2 kasım 2013 tarihinde Batman ili İpragaz Mahallesinde yaşanan kavga olayı ile alakalı olarak haksız bir şekilde gözaltına alınıp 2’şer gün gözaltında kaldıktan sonra suçsuz oldukları anlaşılıp haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen 2’si İlke Haber Ajansı muhabiri olmak üzere 13 kişinin, yaşadıkları mağduriyete karşın devlet aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlandığını söyledi. 

Topkan, gözaltına alınanların yaşadıkları haksızlığı anlatarak, “Müvekkilerim bahse konu olayın ardından haksız bir şekilde sabahın erken saatlerinde her birinin evine çok sayıda polis katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alındılar. Ortalama 2’şer gün süren gözaltıların ardından emniyet müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.  Daha sonra haklarında takipsizlik kararı verildi. Yapılan baskınlar ve gözaltılar müvekkilerimin mağduriyetlerine sebep oldu. Bu yüzden mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla devlet aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açarak bir nebze de olsa mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.” dedi. 

Batman’daki provokasyonla hiçbir alakalarının olmadığı ve suçsuz bir şekilde gözaltına alındıklarını kaydeden 2’si İlke Haber Ajansı muhabiri olmak üzere 13 kişi, tek amaçlarının sadece devletin değil kamuoyunun gözünde de aklanmak istediklerini vurguladılar.   (Mehmet Mikyas - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir