• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
Sara hastası kardeşlerin acı feryadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Karabük’ten İstanbul’a gelerek simit satıp geçimlerini sağlamaya çalışan sara hastası kardeşlerin hali içler acısı. Her birinin 3`er çocuğu olan kardeşlerin tek geçim kaynağı olan simit tablasına da zabıtalar tarafından el konuldu.   

Borçları olduğunu ifade eden sara hastası kardeşler, çocuklarına mama dahi alamadıklarını ifade ederek yetkililerden yardım bekliyor. 

2 milyar borcum var ama ödeyecek param yok
Sara hastası kardeşlerden Murat Ulusoy, “Karabük Demir Çelik Fabrikasında 6 ay çalıştım. Hastalığımdan dolayı beni işten çıkardılar. Yaklaşık 2 milyar borcum var ama ödeyecek param da yok. Burada ben de kardeşim gibi simit satarak geçiniyorum. Sara hastalığı bende de var. 3 çocuğum var ve kazandığımız paralar çocuklarımızın mama ve bez parasına dahi yetmiyor. Kazandığım azıcık parayla borçları mı ödesem çocuklarımı mı doyursam ben de artık bilemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Valilik bize ayda sadece 100 TL’lik bir yardım ve kömür veriyor. Bunun dışında hiçbir yerden yardım almıyoruz.” diye konuştu.

Çocuklarıma mama, bez dahi alamıyorum
Kardeşlerden küçük olanı Ramazan Ulusoy ise, Karabük’ten İstanbul’a bir hafta önce geldiğini ifade ederek, “Abim ile beraber burada çalışmaya geldik ama ikimizde de sara hastalığı var. Bizim maalesef maddi olarak hiçbir gelirimiz yok. İstanbul’da simit satarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. 2 gün önce Aksaray’da zabıtalar simit tezgâhımızı ve bütün simitlerimizi elimizden aldı. Bir sürü borcumuz var ve şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çocuğuma alacağım mama ve bez parası dahi bulamıyorum. Allah rızası için yetkililere sesleniyorum, bana yardım edin. Çok zor durumdayım. Eşim yaşadığımız bu zor durumlardan dolayı sütten kesildi. Ne olur bize yardım edin! 14 yıldır sara hastalığı ile boğuşuyorum. Zabıtalar da bize rahat vermiyor. Ekmek teknemizi elimizden alıyorlar. Ne olur bari çocuklarımıza ekmek götüreceğimiz bu işimize engel olmayın” dedi.  (Erkan Yavuz,  Muhammed Durmaz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir