• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Dağcılar Uludağ`a tırmandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelerek Bursa’da toplanan 169 dağcı, Uludağ Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu’nun organizasyonu ile 7-9 Şubat tarihlerinde “Uludağ Zirve Tırmanışı”nın dokuzuncusunu  gerçekleştirdi.

Tırmanışı organize eden Uludağ Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu (UDK), Türkiye’nin kış şartlarında ve kamplı olarak yapılan en büyük katılımlı etkinliğine imza attı. 

Türkiye ve Bursa’nın en çok ilgi gören dağcılık faaliyeti haline gelen ve  Uludağ Üniversitesi ile Nilüfer Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen tırmanışta, Uludağ Maden Bölgesine kamp kuruldu, hava şartlarının elverişsiz olması sebebiyle zirve denemesi yapılamadı.

Türkiye’deki 24 üniversiteden dağcılık topluluklarıyla ferdi dağcıların büyük ilgi gösterdiği tırmanış, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Spor Salonu’nda dağcıların buluşmasıyla başladı. 

Cumartesi sabahı Uludağ İkinci Oteller Bölgesi’nden hareket eden dağcılar bir buçuk saatlik yürüyüş ardından Volfram Madeni bölgesinde kamp kurdu. Pazar sabahı hava şartlarının elverişsiz olması sebebiyle zirve denemesi iptal edildi. 12.00’de kamplar toplanıp dönüş için harekete başlandı. Katılan sporculara Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde katılım belgeleri teslim edildikten sonra misafir sporcular şehirlerine uğurlandı.(Zeki Aras-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir