• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Yönetici Eğitimi Çalıştayı Kırşehir`de gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi, her yıl farklı bir ilde düzenlediği çalıştayların dördüncüsünü Kırşehir’de gerçekleştirdi. Kırşehir Makissos Otel`de yapılan IV. Yönetici Eğitimi Çalıştayı’nın açılış konuşmasını Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç yaptı. 

Bugüne kadar dört duvar arasında kendi yağında kavrulan, mevcudu idare etmeye çalışan bir anlayışta olmadıklarını belirten İnanç, "Kurulduğumuz günden bu yana, hedeflere nasıl daha etkin bir şekilde ulaşılacağının hesabını yapan bir üniversiteyiz. Bu nedenle üniversitemizin her kademesinde eğitime büyük önem veriyoruz. Bu seneki çalıştayımızda da bir yandan ilk dönemin yorgunluğunu, stresini atarken bir yandan da ikinci yarı yıla hazırlık yapmış olacağız. Ancak en önemlisi de çalıştayları düzenleme amacımız olan `Biz neredeyiz, ne yapıyoruz, ne yaptık?` sorularına yönetici olarak cevap arayacağız`` dedi. 

Üç gün devam eden programda, TODAİE Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Altınışık, "Yönetici Yetkinliklerinin Arttırılması" konulu bir seminer verdi. Yöneticilerde aranılan yeterliliklere genel olarak değinen Altınışık, yöneticilerin bu yeterliliklerini nasıl arttırılacağına dair bilgiler sundu. 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural da "Algılama Yönetimi ve Kurumsal İtibar Oluşturma" konusunda seminer verdi. Konuşmasında ilişki yönetiminin temeline değinen Vural, profesyonel ve amatör arasındaki farkları açıklayarak algı yönetimi ve kurumsal itibar oluşturmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Çalıştayda İslami yazarlar da seminer verdi
Araştırmacı - Yazar Ramazan Kayan`ın da seminer verdiği çalıştayın kapanışını ise İlahiyatçı - Yazar Mustafa İslamoğlu yaptı.
  

"Kendini (Meziyetleri -Zaafları - Acıları) Yönetmek" konulu bir seminer veren Mustafa İslamoğlu, "İçinden geçtiğimiz zaman alt üst oluşlar zamanı. Tarihi kırılma anlarından birine daha tanık oluyoruz. Bugüne kadar yaşanan tüm olumsuzlukları yükleyecek birilerini bulduk, bin 350 yıldır hep mazeretimiz var." dedi. 

Hataların ve yapılan her şeyin sorumluluğunun alınmasının gerektiğine değinen İslamoğlu, kendini yönetmek konusunda, Kur-an terbiyesinin gereklerine dikkat çekti ve İslam tarihinden örnekler verdi.  

Çalıştay’a katılan akademik ve idari personel, seminerlerin İnteraktif bir ortamda gerçekleştiğini ve kendileri için son derece verimli geçtiğini ifade ettiler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir