• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Şanlıurfa`da İcazet Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-  Şanlıurfa’da Abdulkadiri Geylani Derneği, Abulkadiri Geylani’nin vefat yıldönümü nedeniyle Şehitlik Çamlık Düğün Salonu’nda bir program düzenledi. Saat 19.00’da başlayan programa yoğun bir katılım gerçekleşti. 

İslami İlimlerini eğitimlerini tamamlayıp Molla olan 9 kişiye icazet belgelerinin verildiği programda, mevlidi şerif okundu ilahi ve kasideler söylendi.

‘Molla’ olmayı hak eden gençler, icazet belgelerini Türkiye’nin değişik illerinden ve Medine’den gelen âlimlerin ellerinden aldılar. 

Programda yaptığı   konuşmada, Allah dostlarının vasıflarına değinen Şeyh Ahmed El Kadiri,  ‘Dikkat edin Allah dostlarına korku yoktur ve onlar üzülmeyecekler’ ayeti kerimesini okuyarak Allahu Tealanın korkuyu kendi dostlarının kalbinden çıkardığını ve onları cennetle müjdelediğini söyledi. 

Şeyh El Kadiri, Abdulkadir Geylani hazretlerinin çok büyük bir alim olduğunu belirterek, ” İmam İbn-i Teymiyye, O’nun Şeyhülislam olduğunu söylemiştir, O’nun büyük bir Hanbelî âlimi olduğunu belirtmiştir.” dedi.

Şeyh El kaidri’den sonra söz alan Molla İhsan Hocaefendi ise yaptığı konuşmada, ilmin önemine değinerek, her Kadiri Tekkesinin tasavvufla beraber, bir ilim medresesi olması gerektiğini vurguladı. 

Asıl sorumluluğun İlmi okuduktan sonra başladığını hatırlatan Seyda Molla İhsan, “ Asıl iş bundan sonraki dönemdir. İlmi okuyup bitirmek değil, okuyup bitirdikten sonra iş o zaman başlıyor. İcazeti alan her şahıs, en az bir ilim talibi yetiştirmekle mükelleftir. Yoksa o onun boynunda bir borç olarak kalır.” ifadelerini kullandı. 

Program İslami İlimlerini başarıyla tamamlayan Mehmet Sucu, Raif Karavaş, Heybet Karavaş, Mehmet Kısabay, Yakup Hicri, İsmail Çoban, Necip Ravioğlu, Rıdvan Erol ve Haci Dağ’a  icazet belgelerinin verilmesinden  sonra, semazen gösterisiyle sona erdi. ( Sedat Kuşulay/Osman Gülebak-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir