• DOLAR 32.411
  • EURO 35.147
  • ALTIN 2324.692
  • ...
Midyat`ta Medikal şirketi soyuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Midyat ilçesinde bulunan özel bir medikal şirketi kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından soyuldu. Şirketin 40 bin lira değerindeki 9 adet tahlil cihazı, 2 laptop bilgisayar ve 1 adet fotoğraf makinesini çalan hırsızlar kayıplara karıştı. 

Alınan bilgiye göre, hırsızlık olayı, şirketin Bahçelievler mahallesi Cumhuriyet Bulvarı Midyat Devlet Hastanesi karşısında bulunan işyerinde gece geç saatlerde meydana geldi. Levye ile kapıyı açarak işyerine giren kimliği belirsiz kişi yada kişiler içeride bulunan 2 adet hemogram cihazı, 1 adet kaagülasyon cihazı, 1 adet idrar cihazı, 1 adet cybow idrar cihazı, 1 adet ise cihazı, 1 adet nemlendirici, 2 adet nebülzatör, 1 adet laptop bilgisayar, 1 adet masaüstü bilgisayar ve 1 adet fotoğraf makinesini alan zanlılar, kendilerini bekleyen arabaya binerek olay yerinden uzaklaştılar. 

Büyük soygun sabah saatlerinde çalışanların şirkete gelmesiyle ortaya çıktı. Polise haber verilmesinden sonra olay yerine gelen polis parmak izi incelemesi yaptı. Kaçan şahısların yakalanması için geniş çaplı inceleme başlatıldı. 

Soygunun meydana geldiği şirket yetkilisi Zekeriya Azizoğlu, ilk yaptıkları incelemede 40 bin lira değerinde bazı medikal malzemelerinin çalındığını söyledi. Azizoğlu, hırsızlık olayı ile ilgili şunları söyledi: “İşyerimizden 40 bin lira değerinde 2 adet hemogram cihazı, 1 adet kaagülasyon cihazı, 1 adet idrar cihazı, 1 adet cybow idrar cihazı, 1 adet ise cihazı, 1 adet nemlendirici, 2 adet nebülzatör, 1 adet laptop bilgisayar, 1 adet masaüstü bilgisayar ve 1 adet fotoğraf makinemiz çalındı. Büyük bir mağduriyetimiz var şuan. İşyerine kapımızı zorlayıp girmişler. Daha önce böyle bir hırsızlık olayına şahit olmadım. Hırsızların bu cihazları başka bir medikal firması yada özel kliniklere satmayı planlayacaklarına düşünüyorum. Çevredeki işyeri kameralarından baktığımızda şahısların siyah renkli Connect marka bir araçla geldiklerini gördük. Bizim bu tarafta Mobesse kamerası yok. Aslında Mobesse kamerası ve plakaları çözen bir cihaz olsaydı zannedersem şahıslar daha rahat tespit edilebilirdi. Hırsızların biran önce bulunmasını ve mağduriyetimizin giderilmesi istiyorum. Çalınan bilgisayarlar firmamızın şahsi bilgisayarlarıdır ve içinde bir çok bilgimiz var.” Diye konuştu. (M. Sait Başaran İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir