• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İnzar Umre Grubu Medine Ziyaretlerinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Dodoğruhaber/Abdullah Bahadır/ Medine-i Münevver

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Programı çerçevesinde Kutsal topraklara gelen Müslümanlar, Mekke`den sonra şimdi de Medine`de ziyaretlerine devam ediyor. Yapılacaklar ziyaretler çerçevesinde Uhud, Hendek, Kuba Mescdi ve Kıbleteyn Mescidi ziyaret edildi, konuşmalar yapıldı.

`UHUD BİZİ SEVER, BİZ DE UHUD`U`
Daha önce yapılan Mescid-i Nebevi ziyaretinden sonra Uhud ve Uhud Şehidliği ziyaret edildi. Uhud Medine-i Münevvere`nin kuzeyinden, Mescid-i Nebi`ye yaklaşık 4-5 km. mesafededir. Uhud Gazvesi`nin yaşandığı bu mekan için Peygamberimiz(sav), "Uhud bizi sever, biz de Uhud`u" şeklinde buyurmuştur. Hicri 3.yılda gerçekleşen Uhud Gazvesi`nde alılan ağır darbeye rağmen fedakar yiğitlerin azm ve gayretlerinin de tesiriyle ordu yeniden toparlanmış ve müşrikler geri püskürtülmüştür. Ancak bu gazvede 70 kadar müslüman şehid olmuş Peygamber Efendimiz de yaralanmıştır. Şehidler arasında Peygamber Efendimiz`in amcası Kahraman Hz.Hamza ve İslam`ın ilk davetçisi güzel sahabe Hz.Mus`ab İbn Umeyr de vardı. Okçular Tepesi diye anılan Cebel-i Ayneyn de Uhud Dağı`nın Medine`ye bakan tarafındadır. Cebeli Ayneyn diye bilinen ve okçuların Peygamberimiz(sav) emrini `unutarak` terk ettikleri ve büyük facianın okçuların orayı terk ettikten sonra geldiği o tepeye çıkıldı ve bir kez daha o gün hatırlandı. Aynen Tepesi`nde bir konuşma yapan rehber hoca H.Mehmet Şah Duyu, etraftaki herkesin dikkatini celb etti. Müşriklerin saldırganlık ve Müslümanların kahramanlıklarından örnekler veren Duyu; Beykoz`da, Filistin`de ve dünyanın diğer bölgelerinde şehid edilen Hüseyinleri, Hamzaları, Mus`abları, Nesibeleri ve Sümeyraları andı, onlara selam gönderdi. Peygamber Efendimiz`in rahmet peygamberi yanında kılıcı kuşanan Peygamber olduğunu ifade eden Duyu, İslam`a bir bütün olarak sarılmamız gerektiğini ifade etti. Duyu hoca konuşurken etraftakilerin telefon ve fotoğraf makinalarıyla resim çekmeye çalışmaları dikkat çekti.

MEDİNE`NİN HER TARAFI TARİHTİR
Uhud`tan sonra Umre kafilesi, Kıbleteyn Mescidi`ni ziyaret etti. İçinde hem Beytül Makdis hem de Beytullah Kabe`ye dönük namazın kılındığı Kıbleteyn Mescidi`nden sonra Hendek yani Ahzap Savaşı`nın yaşandığı yere gidildi. Burada bir konuşma yapan rehber hoca Abdurrahman Yıldız Hendek harbini anlattı ve harbin hile olduğunu ifade ederek Nuaym bin Mesud`un Ahzab`ın dağılmasında nasıl bir rol oynadığını bütün detaylarıyla izah etti. Hendek`ten sonra Kuba Mescidi`ne giden kafile, her mescitte olduğu gibi burada da iki rekat sünnet kıldıktan sonra mescitten ayrıldı. 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir