• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
DHKP-C`nin Hedefi Davutoğlu`ydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan polisi, başkent Atina`da düzenlenen operasyonda 4 DHKP-C üyesini yakaladı. Yunan Polis Teşkilatı`ndan yapılan açıklamada, evlerinde silah ve mühimmat bulundurma suçundan gözaltına alınan dört kişiden 49 yaşındaki Hüseyin Fevzi Tekin`in kimlik tespitin parmak izinden yapıldığı belirtildi. Yunan gazeteleri de, 2011`de Selanik`te bir Kürd`ün evinde gerçekleşen patlama ve geçen yılın Temmuz ayında Sakız Adası`nda ele geçirilen silah yüklü bot eylemlerinin arkasında Tekin`in bulunduğunun belirlendiğini yazdı.

KARA MİSYON OPERASYONU

Davutoğlu`na suikast istihbaratı üzerine yapılan operasyon sadece kısıtlı kişilerin bilgisi olan ileri derece gizliliğe sahip Yunan İstihbaratı`nın `Kara Misyon` dediği operasyonlardandı.8 aralık gecesi Samaras`a bilgi notu ulaştıran Yunan stihbaratı, Ağustos ayında Sakız adası açıklarında yakalanan bir Türk`ün verdiği bilgilerden hazırladığı Davutoğlu`na suikast bilgi notunu Başbakan Samaras`a iletti. Bu not üzerine başlayan operasyon 4 DHKP militanın yakalanmasıa giden sürecin de başlangıcı olmuş oldu.

ÖRGÜT LİDERİ DE GÖZALTINDA

Dursun Karataş`ın ardından örgütün liderliğini üstlendiği iddia edilen Tekin`den alınan DNA örneği, botta bulunan bir roketatarın askısındaki DNA ve yine aynı botta bulunan cep telefonunun üzerindeki parmak iziyle eşleştirildi. Üzerinde sahte isimle düzenlenmiş Bulgar kimliği çıkan Tekin`in Türkiye makamlarının yanı sıra 2011`de Selanik`te Triandria Caddesi`ndeki patlamayla ilgisi bulunması nedeniyle Yunan ve Avrupa makamlarınca da hakkında yakalama emri bulunduğu ifade edildi. Ancak yakalananlar arasında öyle bir isim vardı ki, Türkiye polisi tam 18 yıldır onun peşindeydi. Yunan kaynakları gözaltına alınan 4 kişiden biri olan 41 yaşındaki kişinin, 15 yıldır MİT tarafından aranan Sabancı suikastı tzanlısı İsmail Akkol olduğu bilgisini verdi.

SURİYE KARIŞINCA...

Konuyu değerlendiren istihbarat uzmanı, Akkol`un da Suriye`ye kaçtığını, Duyar`ın yakalanmasından sonra örgütün onu çok iyi sakladığını söylüyor. Fakat Suriye iç savaş nedeniyle karışınca Yunanistan`a geçen İsmail Akkol`un Atina`da olduğuna dair bilgilere 2 yıl kadar önce ulaşıldığına ve bu bilgilerin yine Yunanistan makamlarıyla paylaşıldığına dikkat çeken uzman, DHKP-C`nin İstanbul`daki ABD Büyükelçiliği`ne düzenlediği saldırıdan sonra Yunanistan üzerinde kurulan baskının etkisini gösterdiği görüşünde.

ROKETATARDAKİ DNA İZİ ELE VERDİ

Örgüt lideri Hüseyin Fevzi Tekin`den alınan DNA örneği, geçen Temmuz Sakız Adası`nda ele geçirilen botta bulunan bir roketatarın askısındaki DNA ve yine aynı botta bulunan cep telefonunun üzerindeki parmak iziyle eşleştirildi.

CEPHANELİK ÇIKTI

Polis, dört Türkiye vatandaşının Suriyeli olduklarını söyleyerek yaklaşık 1,5 yıl önce Atina`da kiraladıkları evin bodrumunda yapılan aramada, bir adet Kalaşnikof tüfek ve buna ait üç şarjör, üç tabanca, iki makineli tüfek, çeşitli çaplarda mermi, iki adet el bombası, üç adet bilgisayar, Atina, Dedeağaç ve Türkiye haritaları ele geçirildi.

OPERASYONUN KOD ADI: KARA MİSYON

DHKP-C`nin son lideri Hüseyin Fevzi Tekin ile Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol ve iki DHKP-C`liyi yakalatan süreç Ağustos 2013`te Sakız Adası`nda silah yüklü bir bot ve iki DHKP-C`li yakalanınca başladı. Yunan polisi, teröristlerin üzerinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nu hedef alan bir suikast planı da buldu. Alarma geçen Yunan Gizli Servisi EYP, suikast timini etkisiz hale getirmek için `Black Mission-Kara Misyon` adı verilen gizli bir operasyon başlattı.

HEDEF DAVUTOĞLU`YDU

Yunanistan`da yayınlanan haftalık Parapolitika Gazetesi, Davutoğlu`nun Atina ziyaretinden 4 gün önce başlayan çok gizli operasyonun tüm detaylarını 3 Ocak`ta yazdı. Gazeteye göre Yunan Başbakanı Antonis Samaras, Türkiye heyeti 13 Aralık`ta Atina`dan ayrılana dek olağanüstü hal ilan etti, randevularını iptal ederek makamında operasyonu yönetti ve üst düzey korunan Davutoğlu`nun şehirdeki rotasını takip etti. Geçmişte Abdullah Öcalan krizi yüzünden başı çok ağrıyan Yunan Yunan makamları işi şansa bırakmadı ve sonuçta, Davutoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan Ata uçağı Atina`ya inmeden 42 saat önce 26 yaşındaki Türkiye vatandaşı A.B. yakalandı. A.B.`nin üzerinden çıkan SIM kartların kayıtlı olduğu telefonlardan yapılan konuşmalar deşifre edilince suikastı gerçekleştirmeye hazırlandığı düşünülen iki şüphelinin kimlikleri de 12 saatte ortaya çıkartıldı. Davutoğlu`nun ziyaretinden 24 saat önce gözaltına alınan iki şüpheli, tutuklanmadı ancak Ata uçağı dönüş için havalanana gidene kadar küçük bir apartman dairesinde tutuldu. Daha sonra da sınır dışı edildi.

DNA İLE KİMLİK TESPİT EDİLDİ

Geçen cuma günü Atina`da komşu kadının ihbarıyla hücre evini tespit eden Yunan polisi, gerekli soruşturmayı yaptıktan sonra operasyon yaptı. EVde çok sayıda silah birlikte ele geçirilen DHKP-C`nin son lideri Hüseyin Fevzi Tekin ile Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol ve iki DHKP-C`linin kimliği DNA kayıtları Ankara`ya gönderilerek MİT`e doğrulatıldı. Özel olarak sorgulanan DHKP-C`liler, sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemece `terörizm, sahtecilik, yasadışı yollardan ülkeye girme` suçlarından tutuklandı. Atina Ceza Mahkemesi Savcılığı kendilerine savunmalarını hazırlamaları için yarına kadar süre tanıdı.

Kaynak: Vatan 

Bu haberler de ilginizi çekebilir