• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
Batman 112, sokağa atılan iki günlük bebeği sahiplendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Dünya 112 Gününde Batman 112 çalışanlarından anlamlı kurtarma. Batman’ın Yavuzselim Mahallesinde bir evin önüne havlu içerisinde sarılı olarak terk edilen iki günlük Suriyeli Rojin bebeğe sahip çıkan Batman 112 çalışanları, tedavisi yapılması için Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine bıraktı. 

Önceki gün Yavuzselim Mahallesi 3513 Sokak No: 11’deki bir evin önünde havlu içerisine sarılı halde bulunan Suriyeli olduğu belirtilen Suriyeli Rojin bebek, orada bulunan ev sakinleri tarafından bulundu. Ev sakinlerinin 112’ye haber üzerine olay yerine giden 112 çalışanları, Suriyeli Rojin bebeğe sahip çıkarak tedavisi yapılmak üzere Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. 

Burada tedavi altına alınan Rojin bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Tedavi altına aldıkları Suriyeli Rojin bebek hakkında bilgi veren Batman 112 Acil Başhekimi Ümit Acar, havluya sarılı Rojin bebeğin yanına bir mektup bırakıldığını ve mektupta maddi imkansızlık yüzünden bebeğe bakamadıkları yüzünden terk edildiği yazıldığını söyledi. 

Komuta merkezlerine çağrı düşmesi üzerine olay yerine gittiklerini ifade eden Acar, “Olay yerine gittiğimizde terk edilmiş bir bebek bulduk. Bulduğumuz bebeğin Suriyeli olması bizim için biraz daha hüzünlü oldu. Bebeğin ailesi biraz yürek burkan Kürtçe olarak bir not bırakmıştı. Bebeğin isminin Rojin olduğunu öğrendik. Ailenin notta maddi yetersizlikten dolayı bebeğe bakamadığı için terk ettiği yazılıydı. Keşke aile terk etmeden önce bizleri yada herhangi bir kuruma başvursaydı. Onlar için elimizden geleni yapardık. Yine de sağ salim bulduk ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine teslim ettik. Bebeğin herhangi bir sağlık riskinin olmadığını öğrendik. İlgili yetkili kurumlarda ilgilendi. Bu hayırlı olaya vesile oldukları için ekimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Acar, Rojin bebeğin ailesine seslenerek ailenin bir an önce ortaya çıkmasını ve kendileri için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir