• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Yeni Adliye Sarayı 50 yıllık adliye hizmetini karşılayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA -  AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan tamamlandığında ülkenin 3. büyük adliye sarayı olacak olan yeni Adana Adliye Sarayı’nın bazı çevreler tarafından polemik konusu yapıldığını söyledi. 

Yeni adalet sarayının tüm teknik çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Gürkan, yakın bir tarihte ihale edilecek iken,  bazı kesimlerin bu projeyi kamuoyu nezdinde küçültmeye çalıştığını kamuoyunun takdirine sunduğunu ifade etti. 

Eski bina yetersiz
Şu an ki mevcut Adana Adliye Sarayı’nın projesinin önceki hükümetler döneminde hazırlandığını kaydeden Gürkan, “Bu Adliye Sarayı’ yeni bir bina olmasına rağmen ihtiyaçlara yeteri kadar cevap verememiş ve yeni bir Adalet Sarayı ihtiyacı doğmuştur. 2009 yılından itibaren Adana’mıza yeni bir Adliye Sarayı kazandırmak amacıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda Adalet Bakanlığı tarafından 2011 yılı yatırım programına alınarak proje çalışmalarına başlanmıştır” dedi. 

Yeni adalet sarayı için proje yarışmaları düzenlediklerini kaydeden Gürkan, “Yarışmaya katılan projeler Adana Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı ve Adalet Bakanlığı bürokratlarından oluşan komisyonda incelenmiş ve birkaç kez projede ekleme ve değişiklikler yapılmıştır. Yapılan bu değişiklikler dev bir projenin tamamının revize edilmesini gerektirdiği için zaman almıştır. Tüm çalışmalar tamamlanarak 2014 yılı yatırım programında bu projeye 275 Milyon TL ödenek ayrılarak 3 Mart 2014 gününe ihale tarihi alınmıştır. Yer teslimi yapıldıktan sonra bin gün içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.” şeklinde konuştu. 

50 yıllık adliye hizmetini karşılayacak
Adana Adliye Sarayı’nın tamamlandığında İstanbul Çağlayan ve Kartal Adliyelerinden sonra ülkenin en büyük 3. Adliye Sarayı olacağını belirten Gürkan, “Yeni Adalet Sarayı’mız Adanalı hemşerilerimizin tamamına hizmet verecek. İlimizin en az 50 yıllık Adalet Hizmetleri ihtiyaçlarını karşılayacak, Adana’mıza yakışan, tam anlamıyla bir “ Adalet Sarayı” olarak hizmete girecektir.”dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir