• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
`Bilgi güvenliğinin güvence altına alınmasını önemsiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 5651 Sayılı Kanun’da yapılan düzenleme ile ilgili olarak kamuoyunda tartışma konusu olan bazı hususlara dair açıklamalarda bulundu. 

Bakan Elvan yaptığı açıklamada; “Yer Sağlayıcılarda tutulacak trafik bilgisinin TİB tarafından ancak Mahkeme kararı olması halinde istenebileceğini, bu konuda herhangi bir keyfi uygulamanın söz konusu olamayacağını” ifade etti. 

Kişilerin bilgi güvenliğinin güvence altına alınmasını çok önemsediklerini vurgulayan Bakan Elvan, “Mahkeme kararı ile yapılan incelemeler dışında bu bilgilerin gelişi güzel şekilde temin edilmesine müsaade edilmeyeceğini” dile getirdi. 

Bakan Elvan “Trafik Bilgileri” konusuna da açıklık getirerek, Trafik Bilgileri olarak istenecek veriler; “Arayan ve Aranan IP’ler, Arama tarihi ve saatidir” dedi. 

Trafik bilgileri ile ilgili bu düzenlemelerin Avrupa Birliği’nin 2006/24/EC kararı ile de tam uyumlu olduğunu hatırlatan Bakan Elvan, AB ülkelerinde de bu bilgilerin tutulduğunu, İnternet Servis Sağlayıcıları tarafından da zaten bu bilgilerin ücretlendirme amacıyla kullanıldığını belirtti. 

Elvan; bu konudaki detayların yapılacak ikincil düzenlemeler ile ortaya konacağını vurguladı. Bu çalışmalara BTK ile birlikte bütün İçerik, Yer ve Servis Sağlayıcıların da katılacağını belirten Elvan “ortak bir konsensüs sağlanarak en uygun mevzuatın hazırlanacağını” dile getirdi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir