• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Kan verin hayat verin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Halkın yoğun bulunduğu yerleri gezerek kan toplayan Kızılay Adana Şubesi, Optimum Adana Alışveriş ve Eğlence Merkezi`nde bağışçılarla buluştu. Alışveriş merkezinin önünde konuşlandırılan tam donanımlı tırda kan toplayan Kızılay ekibi büyük destek gördü. 

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, ihtiyaç duydukları her anda kapılarını kendilerine açan tüm alışveriş merkezlerine teşekkür etti.

Kan’ın tek kaynağı insan olduğunu kaydeden Saygılı, “Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğunda yerine kullanılabilecek bir yedeğinin olmaması kanın ve kan bağışlamanın önemini anlatıyor. Kan bağışında kan hücreleri yenileniyor, bu da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağlıyor. Kan, aynı zamanda tek kaynağı insan olan çok değerli bir ilaç. 

Ayrıca kan vermek, kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımı canlı tutuyor. Verilen kanın yerine anında vücuttan genç hücreler dolaşıma katıldığı için bağışçı daha zinde oluyor. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini de yüzde 90 azaltıyor.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir