• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
Mısır`daki israil protestosu çığ gibi büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teravih namazından sonra israil Büyükelçiliği`nin bulunduğu Giza Bölgesindeki binanın önünde toplanmaya başlayan binlerce gösterici, binanın etrafındaki güvenlik bariyerlerini parçaladı. İki defa israil bayrağı yakan, israil yönetimi aleyhinde sloganlar atan ve pankartlar açan kızgın kalabalık, israil Büyükelçiliği`nin hemen yanındaki Üniversite Köprüsünü kısmen trafiğe kapattı.

Gösterilere katılan Ahmed Gemal, "Sina`da yaşananları kabullenemediğim için buradayım. Mısırlı askerlerin öldürülmesine öfkemi ifade ediyorum. Bu yaşanan Mısır egemenliğine yapılmış bir müdahaledir. Devrimden önceki Mısır ile devrim sonrası Mısır aynı Mısır değil. İsrail Ramazan nedeniyle karşı koymayacağımızı zannediyor ve saldırılarda bulunuyorsa eğer şunu iyi bilmelidir, Ramazan değil bayramda bile gereken karşılığı veririz" dedi.

Devrimci gruplardan birisine üye olduğunu belirten Gade el Masri, "Ben şehit olan askerler için buradayım. israil`in bayrağının indirilmesini ve büyükelçisinin kovulmasını istiyorum. Biz Mısır`da İsrail büyükelçiliği istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Ahmed Nivişi, "Biz israil`in özrünü kabul etmiyor ve istemiyoruz. israil`in şunu iyi bilmesi gerekir: Mübarek dönemi Mısır`da sonsuza kadar bitmiştir. israil Mısırlıların kendilerine nasıl bir tepki göstereceğini tahmin edemez" dedi.

Bir ziyaret için Mısır`a geldiğini dile getiren Cezayirli Hatice ise "Filistinli direnişçilere destek verdiğim gibi Mısırlı devrimcilere destek için buradayım ve israil büyükelçisinin sınır dışı edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu gece israil büyükelçiliğinin önündeki yabancılar da israil`i protesto etti. İspanyalı Fan, "Mısırlıların demokrasi ve özgürlüğü gerçekleştirmelerini temenni ediyorum. israil`e adam öldürmeyi durdurmalı ve barış için savaşa son vermelidir" dedi.

ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir